17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C

YARALI BAYKUŞ TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yaralı Baykuş tedavi altına alındı

Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri tarafından gazetecilerden teslim alınan yaralı baykuş, tedavi için Van’a gönderildi.

28 Aralık 2012 Cuma 11:58

Haber: Serkan Kaya- Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Üzümcü köyü yakınlarında kar yağışı ve fırtına nedeniyle kopan elektrik hatlarını onaran TEDAŞ Müessese Müdürlüğü arıza ekibine gönüllü olarak yardım eden Üzümcü köyü sakinleri tarafından yaralı bulunan baykuşa, Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü veteriner hekimlerinin ilgilenmemesi üzerine gazeteciler sahip çıkmıştı.

Besleyip tedavi etmeye çalıştıkları kuşu dün Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne götürüp teslim etmeye çalışan gazeteciler yine sonuç alamamıştı.
Durumun basına yansımasıyla birlikte Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, gazetecileri arayarak baykuşun kendilerine teslim edilmesini istedi.

Bu sabah saatlerinde kuşu almaya gelen Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Veteriner Hekimi Halil İbrahim Yiğit, baykuşun ayağındaki pansumanı sökerek muayene etti. Bir kutuya bırakılarak kapıda hazırda bekletilen bir araca götürülen baykuşun, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne götürüleceği belirtildi. Veteriner Yiğit, ”Yaralı baykuşu Van’da Veteriner Fakültesi’ne götürüyorum. Orada yapılacak cerrahi müdahalenin ardından durumu netleşecek” dedi.

savas-tashakkaritv.jpg

baykus-22.jpg

baykus-33.jpg

baykus-44.jpg
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.