10 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

YASAKLI İLÇEYE GİTMEK İSTEYEN DBP’LİLER ENGELLENDİ

Yasaklı ilçeye gitmek isteyen DBP’liler engellendi

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) çağrısı üzerine sokağa çıkma yasağının yaşandığı Sur, Cizre ve Silopi ilçelerine düzenlenmek istenen yürüyüşe katılmak için Hakkari’den yol çıkan araçlar engellendi.

20 Ocak 2016 Çarşamba 16:19

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ilan edilen ve bugün 49, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde ise 38. gününü geride bırakan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için DBP tarafından yapılan çağrının ardından Hakkari’den yola çıkan ve aralarında DBP ile HDP’li seçilmişlerin de bulunduğu 5 araçlık konvoy, depin Polis Kontrol Noktası’nda durduruldu.

Grubun çıkışına izin verilmezken, burada açıklama yapan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, maalesef Depin Polis Kontrol Noktası’nın bulunduğu köprüde geçmeye çalışan konvoyumuz durduruldu. Bugüne kadar giden konvoylardan kimlik istenilmediğini belirtmemize rağmen polislerin yeni bir karar aldıklarını, yeni karar çerçevesinde herkes kimliğini ibraz etmek durumunda olduğunu söylediler.

AKP’nin konvoyu olsaydı, AKP’nin mitingi olsaydı bunu yapabilirler miydi diyen Akdoğan," Hakkari, Şemdinli ve Çukurca’dan gelen araçlara da izin verilmedi. Yarın saat 11:00'da tekrardan ikinci konvoyla buradan geçmeye çalışacağız” dedi. İHA
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.