06 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara10°C

YAYLA SAKİNLERİ BAYRAMA 3 BİN RAKIMDA GİRDİ

Yayla sakinleri bayrama 3 bin rakımda girdi

Hakkari’de yüksek rakımda çadır kurarak hayvancılıkla uğraşan köylüler bayrama huzur ve güven içerisinde geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

08 Temmuz 2016 Cuma 09:00

Yaz aylarında yaylaya çıkan ve kış aylarına kısa bir süre kala geri dönüş yapan yayla sakinleri Ramazan bayramını yüksek rakımda kutladı. Şehirdeki birçok aile ise yaylada bulunan yakınlarının yanına giderek bu mutluluğu hep birlikte yaşadılar.

Onlarca yayladan sadece bir tanesi olan Durankaya Beldesinin 3 bin rakımında bulunan Vayai bask yaylası sakinleri ise koyunlarını sağmak kurdukları çadırlarda 4 ay boyunca yayla hayatı yaşadıklarını belirttiler.

Hakkari'de dört mevsimin yaşandığı doğa harikası 3 bin 700 rakımlı Berçelan Yaylasında, yaz boyunca koyunlarını sağmak için gelen köylüleri ise Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek akan kanın durması ve insanların artık ölmemesi çağrısında bulundu.

Köylüler,” Olaylara artık son verilmesini ve barış ortamının sağlanmasını istiyor. İlkbahar ve yaz mevsimini bir arada yaşatan yaylada kalmamız bize huzur veriyor.

Olaylar olsa bile bizler yine de huzur içinde koyunlarımızı sağıp sütünden yağ, peynir, yoğurt gibi ürünler elde ediyoruz.

Bunları satarak da geçimimizi sağlıyoruz. Tek dileğimiz artık bu kan dursun. Ne bir asker annesi, ne de dağdakilerin annesi ağlamasın artık” şeklinde konuştular. Hakkarihabertv.com

yayla-m.jpgyayla-1-001.jpg

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.