15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara8°C

YAYLALARDA DÖNÜŞ TELAŞI

Yaylalarda dönüş telaşı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde, havaların soğumasıyla birlikte yayladan inmeye hazırlanan köylüler kışlık peynir, yoğurt ve yağlarını depolamaya başladı.

13 Eylül 2012 Perşembe 13:01

Hergün yüzlerce koyunu sağan ve yörede 'Berivan' olarak isimlendiren kadınlar, sütü ateşin üstüne bıraktıkları kazanlarda kaynatıp yoğurt ve peynir haline getiriyorlar. Ardından elde edilen peynir, yoğurt ve yağ stoklanmak üzere bidonlara doldurulup, kışın tüketilmek için kaldırılıyor.

Yaptıkları işin zahmetli olduğunu belirten Hacer Aykut, “Kış için şimdiden hazırlık yapmak zorundayız. Sağdığımız sütten kış için peynir ve yoğurt elde ediyoruz. Elde ettiğimiz süt ürünlerinden ihtiyacımızı giderecek kadar depolayıp, arta kalan ürünü ise satarak bütçemize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu sene geçen senelere oranla süt verimi daha fazlaydı. Bu yüzden sevinçliyiz” dedi. Haber: Sayım Harmancı/İHA


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.