17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara8°C

YENİ PEŞMERGE BİRLİĞİ KOBANÊ’YE GİDİYOR

Yeni Peşmerge birliği Kobanê’ye gidiyor

Federal Kürdistan'ın silahlı gücü Peşmerge, Kobanê’ye yeni bir birlik gönderiyor. Hazırlıkları yapılan 4’üncü birliğin önümüzdeki birkaç gün içinde Kobanê’ye geçmesi bekleniyor.

15 Şubat 2015 Pazar 12:31

Federal Kürdistan'ın silahlı gücü Peşmerge, Kobanê’ye yeni bir birlik gönderiyor. Hazırlıkları yapılan 4’üncü birliğin önümüzdeki günlerde Kobanê’ye geçmesi bekleniyor.

Kobanê’de 150 kişiden oluşan 3’üncü Peşmerge birliğinin görev süresi bu ay başında dolmuş, Kobanê’nin IŞİD’den temizlenmesinin ardından kente yeni bir birliğin gidip gitmeyeceği gündeme gelmişti.

Ancak Kobanê’deki yetkililerin talebi ve Peşmerge Bakanlığı’nın ”İhtiyaç duyulduğu kadar Kobanê’de kalınacak” şeklindeki açıklarından sonra gözler kente gidecek yeni birliğe çevrilmişti.

Kobanê’ye gidecek 4’üncü Peşmerge Birliği için hazırlıklar yapılıyor. 150 kişiden oluşacak yeni birliğin 17 Şubatta Kobanê’ye geçmesi bekleniyor. basndan

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.