09 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara8°C

YOL TEZGAHLARI GEÇİM KAYNAĞI OLDU

Yol Tezgahları Geçim Kaynağı Oldu

Hakkari'de yol boyunca kurulan seyyar baraka tezgahlar; hem köylülerin ürünlerini pazarlamasını hem de gelir elde etmesini sağlıyor.

23 Ekim 2013 Çarşamba 12:18

Hakkari'de yol boyunca kurulan seyyar baraka tezgahlar; hem köylülerin ürünlerini pazarlamasını hem de gelir elde etmesini sağlıyor. Yol tezgahlarında; yabani armut, elma, çeviz, domates ve bir çok doğal ürün alıcılarına direkt ulaştırılıyor.

Yüksekova'nın Akbulut köyüne bağlı Demirli mezrasında yol üzerine kurduğu tezgah sayesinde geçimini sağlayan İstekder Bozkurt, baraka tezgahları mevsimlik olarak kurduklarını bölgede bu tarz ürün satılan 5 nokta bulunduğuna dikkati çekerek, "Köyde yapacak başka iş yok. Yetiştirdiğimiz ürünleri burada satıyoruz. Ürünlerin tamamı organik ve lezzetli. Bu ürünlerde ilaç da, gübre de yok." dedi.

Yol tezgahlarından alışveriş yapmayı tercih eden Turan Karaca da, "Hakkari'den meyve sebze almak için özel olarak buraya geliyoruz. Ürünler daha lezzetli ve taze. Farkı anlıyorsunuz." diye konuştu.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.