04 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

YÜKSEK GELİRİM DİREĞİ TEHLİKE SAÇIYOR

Yüksek gelirim direği tehlike saçıyor

Hakkari’nin Çukurca karayolu üzerinde bulunan ve yağışlarla birlikte altındaki toprak kayan yüksek gelirim direği tehlike saçıyor.

25 Nisan 2012 Çarşamba 12:46

Haber: Ferhat Reisoğlu- Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde bulunan Derav Mahallesi’ndeki yüksek gerilim direği, Zap suyunun kabarmasıyla altındaki toprağın kayması sonucu askıda kaldı. Çukurca ilçe merkezi ile birçok köye enerji sağlayan yüksek gelirim direğinin devrilebileceğini belirten vatandaşlar, ilgili kurumun konuya el atmasını istediler.

Mahalle sakinlerinden Basri Çiftçi, “Bir yıl önce yüksek gelirim direği dikildi. Zap suyunun kabarmasıyla birlikte direk askıda kaldı. Suyun kabarması halinde altındaki toprağın kayması sonucu yolda geçen araçların üzerine devrilebilir. Direğin devrilmesi halinde ise Çukurca başta olmak üzere birçok köy ve mezra karanlıkta kalabilir. Can ve mal kaybına neden olmadan önce ilgili kurumun devrilmek üzere olan direği bir çözüm bulması gerekir” dedi. TEDAŞ Hakkari Müessese Müdürlüğü yetkilileri ise, Zap suyunun kabarması sonucu meydana gelen toprak kaymasından dolayı direğin askıda kaldığını belirterek, gerekenin yapılacağını söylediler.

direk-1.20120425125054.jpg
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.