19 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

YÜKSEKOVA HALK İNSİYATİFİ YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

Yüksekova halk insiyatifi yürüyüş düzenledi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 'Yüksekova Halk İnsiyatifi' tarafından yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi.

19 Aralık 2010 Pazar 15:53

Yapılan yürüyüş ve basın açıklamasına Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, BDP ilçe yönetimi, Sivil Toplum Örgütleri, demokratik kitle örgütleri ile binlerce kişi katıldı.

isyandır Öcalan'a selamdır", "AKP şaşırma bizi dağa taşırma", "Biji Serok Apo" sloganları eşliğinde Cengiz Topel Caddesi üzerinden Eski cezaevi kavşağına kadar yürüdü. Davul zurnalı yürüyüş esnasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın dev posterleri ile PKK bayrakları taşındı.

Düzenlenen yürüyüşün ardından yapılan basın açıklamasında PKK Lideri Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşme notlarında Yüksekova halkına gönderdiği selamın Yüksekova halkı tarafından çok büyük bir mutlulukla karşılandığı belirtilerek, "Demokratik özerk bir Gever için mücadelemizi yükselteceğimizi belirtiyoruz."denildi.

Yüzü kapalı bir genç tarafından okunan açıklamada şöyle denildi:

'Hiçbir zorba güce boyun eğmeyeceğiz'

"Demokratik özerk Gever halkı olarak vahşi, inkarcı, retçi ve katliamcı sisteme sesleniyoruz. Bizleri faşist gücünüzle bile yok edemediniz ve yok edemezsiniz. Biz Kürt halkı, kadını ve gençliği olarak, şimdiye kadar hiçbir zorba güce boyun eğmedik ve asla boyun eğmeyeceğiz. Bizlere kapitalist sistemi, kültürel ve fiziksel soykırım ve beyaz katliamı, tekçiliği dayatarak, kafalarımıza kurşun sıkarak hiçbir zaman amacınıza ulaşamayacaksınız."

"Kafamıza sıkabilirsiniz ama düşüncelerimizi yok edemezsiniz"

"Biz Kürt genci Senar Mete’yiz, Bizler Gever'de tüm baskı ve tehditlere rağmen mücadele yürütmeye çalışan Kürt genci Sedat Karadağ’ız, Kafamıza sıkabilirsiniz ama düşüncelerimizi asla yok edemezsiniz. Gever halkı olarak Demokratik Özerklik statüsünü kazanana kadar mücadelemize devam edeceğimizi buradan tekrar deklere ediyoruz."

"Varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz"

"Bu ülkede iki dil kabul edilemez diyen Başbakan'a, Cumhurbaşkanı'na sesleniyoruz. Nasıl ki sizler kendi dilinizden vazgeçmiyorsanız, biz Kürtler de kendi dilimizi hayatın her alanında konuşmaktan asla vazgeçmeyeceğimizi belirtiyoruz. Dilimiz onurumuz, varlığımızdır. Siz yasaklamaya çalışın, bizler de hayatın her alanında bin yıllardan beridir konuştuğumuz kendi anadilimizle konuşmaya, varlığımızı sürdürmeye çalışacağız.

Açıklamanın ardından yürüyüşe katılan binlerce kişi davul zurna eşliğinde halay çekti. Çekilen halayın ardından kitle sessizce dağıldı.

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.