18 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C

YÜKSEKOVA İLÇE MERKEZİNİ SU BASTI

Yüksekova ilçe merkezini su bastı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde logarların atılan çöpler nedeniyle tıkanması sonucu ilçe merkezini su bastı.

27 Temmuz 2011 Çarşamba 15:56

Yüksekova Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından haftada bir temizlenen logarlar rastgele atılan çöpler yüzünden tekrar tıkandı. Sabahın erken saatlerinde çarşı merkezine intikal eden Temizlik İşleri Müdürlüğü elemanları, itfaiye ekiplerinin de yardımıyla tıkanan logarlar açıldı. Adeta gölede dönüşen ilçenin en büyük caddesi olan Cengiz Topel Caddesi'ndeki su tahliye edildi.
Çalışmaları yerinde takip eden Temizlik İşleri Müdürü Muhyettin Barçın, altyapısı olmayan tek ilçe özelliğine sahip Yüksekova'da 10 kilometre uzunluğundaki kanalların altyapı görevi gördüğünü belirtti. Barçın, "Daha öncede belirttiğimiz gibi 100 bin nüfuslu bir şehrin altyapısını kanallarla ayakta tutmaya çalışıyoruz. Personelimiz, iş makinelerinin etkili olmadığı bölgelerde bilek gücüyle kanal temizliği yapıyor. Haftada bir kanal ve logar temizliği yaptığımız halde rastgele atılan çöpler yüzünde ani su baskınlarına karşı neredeyse çaresiz durumdayız. İmkanlarımız dahilinde mücadelemize devam edeceğiz. Ancak, vatandaşlarımızdan da bir ricamız var. Daha temiz ve yaşanabilir bir Yüksekova için bizlere yardımcı olsunlar. Çöplerini kanallara değil de belediyemizce belirlenen çöp toplama noktalarına bıraksınlar" dedi.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.