18 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C

YÜKSEKOVA KESK GÖZALTILARI KINADI

Yüksekova kesk gözaltıları kınadı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde basın açıklaması yapan KESK üyeleri, 15 kadın yöneticinin gözaltına alınmasını kınadı.

14 Şubat 2012 Salı 14:20

Haber: Musa Düzenci- KESK ve Genel İş Sendikası üyelerinin yaptıkları basın açıklamasına, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Basın açıklaması sırasında, "Onurlu bir barış için, KESK ve demokrasi güçleri üzerindeki baskı ve operasyonlara son" pankartı açıldı.

Basın açıklamasını okuyan KESK Genel İş Kadın Sekreteri Hatem Deniz Öztekin, "Tam da sendikalarımızın 8 Mart'a yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdığı bir süreçte gerçekleştirilen bu operasyon, başta kadın mücadelesi olmak üzere sendikalarımızın kuruluşundan bu yana kesintisiz sürdürdüğü emek, demokrasi, barış ve özgürlük mücadelesini sindirmeye yönelik siyasi bir operasyondur.

Şurası bilinmelidir ki, başta konfederasyonumuz ve sendikalarımız olmak üzere toplumun emek, demokrasi, barış ve özgürlükten yana olan örgütlü güçleri, ülkeyi adeta açık bir cezaevine dönüştüren bu saldırılarla susturulamaz" ifadelerini kullandı. Basın açıklamasından sonra 5 dakika oturma eylemi yapan grup, "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla dağıldı.
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.