07 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

YÜKSEKOVA ŞEHİTLİĞİNE 250 FİDAN ÇAM FİDANI DİKİLDİ

Yüksekova şehitliğine 250 fidan çam fidanı dikildi

Yüksekova’nın Orman Mahallesinde kurulan şehitlik mezarlığının çevresine belediye tarafından 250 adet çam ağacı fidanı dikildi.

23 Mayıs 2015 Cumartesi 12:54

Yüksekova’nın Orman Mahallesinde kurulan şehitlik mezarlığının çevresine Yüksekova Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve Belediyenin Kültür Komisyonu tarafından düzenlenen fidan dikme etkinliğine Belediye Eş Başkanları Ruken Yetişkin, Tacettin Safalı, DBP İlçe Eş Başkanı Öznür Canan, Belediye başkan yardımcıları, Mezopotamya Kültür Merkezi Çalışanları, Eğitim Destek Evi Öğretmen ve Öğrencileri, Belediye meclis üyeleri ve Belediye Birim amirleri katıldı.

İki saat süren fidan dikme etkinliğinde mezarlığın çevresine toplamda 250 adet çam ağacı fidanı dikildi. Yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hatem Öztekin, “Biz doğayı çok tahrip ediyoruz kendi yaşam kaynağımızı ellerimizle yok ediyoruz. Biz yokken de doğa vardı fakat biz doğasız tek bir saniye bile yaşam sürdüremeyiz” dedi.

fidan-m-002.jpg

öztekin, Ağaçsız bir memleket yoksuldur, ölüdür, kuraktır ve çöldür. Bir hadiste peygamber efendimiz (sav) şöyle buyurmuştur, Kıyametin koptuğunu görseniz de elinizdeki fidanı dikin diyor, Önemi bu kadar büyüktür. Bu tür etkinliklerime devam etmeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.