07 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C

YÜKSEKOVA'DA BERKİN EYLEMİ

Yüksekova'da Berkin eylemi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde KESK, DİSK ve ilçe temsilcilikleri Berkin Elvan için oturma eylemi ve basın açıklamasını yaptı.

13 Mart 2014 Perşembe 19:37

Yüksekova'da KESK ve DİSK ilçe temsilcilikleri KESK önünden aralarında Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, BDP Yüksekova ilçe Başkanı Fikret Turgut ve çok sayıda vatandaş Cengiz Topel Caddesi boyunca yürüyüş gerçekleştirerek BDPseçim bürosu önüne geldi.

Kitle Oslo Oteli önünde oturma eylemi yaptıktan sonra, Berkin Elvan anısına saygı duruşunda bulundu. Kalabalık yürüyüş sırasından, "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Katil polis hesap verecek, şehit Berkin ölümsüzdür, "Rahat uyu Berkin orada polis yok", "Hepimiz Berkin'iz öldürmekle bitmeyiz" ve "Berkin'in alamadığı ekmeği Bilal'e yedirmeyiz" pankart ve dövizleri açan kitlenin ellerinde ekmek taşıması dikkat çekti.

BDP'linin de destek verdiği kalabalık, tekrar Cengiz Topel Caddesi üzerinden Oslo Oteli basın açıklamasını okuyan KESK üyesi Enver Çolakoğlu, "2013 yılında Gezi Parkı'nda başlayan katliamdan sonra AKP iktidarının yasalarla donattığı ve yetkilendirdiği polis, insanlara hunharca saldırmıştır" ifadelerini kullandı.

Gezi direnişinde polis saldırılarının günlerce sürdüğünü anımsatan Çolakoğlu, "Polis döverek ve kurşun sıkma suretiyle; Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve Hasan Gedik Fırat'ı katledilmiş, bu meydanda polis cinayet işlemeye doymamış, Gever'de de Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu arkadaşlarımızın da hayatlarına kast etti" dedi. Kitle daha sonra sessizce dağıldı.


Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.