05 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

YÜKSEKOVA'DA GERGİNLİK

Yüksekova'da gerginlik

Şırnak kırsalında yaşanan çatışmada hayatını kaybeden PKK’li Ferdane Kına, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde toprağa verildi.

10 Ağustos 2012 Cuma 18:15

Şırnak'ın Besta bölgesinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve dün ailesi tarafından alınan PKK'li Ferdane Kına'nın cenazesi bugün Yüksekova ilçesine getirilerek Akalın mezarlığında toprağa verildi. Cenaze törenine BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkan Vekili Tacettin Safalı, BDP Hakkari İl ve ilçe yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreni sonrası mezarlıktan ayrılan bir grup şehir merkezine doğru yürüyüşe geçmek isteyince polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. Çıkan gerginlikte Murat Temeş isimli vatandaş gözüne isabet eden gaz bombasıyla yaralandı.

Temeş, çevredekiler tarafından Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan, Cengiz Topel Caddesi üzerinde karayolunu trafiğe kapatarak barikat kuran bir grup göstericiye de polis gaz bombaları ile müdahale etti. İlçenin Şemdinli yolu caddesi ile Esentepe Mahallesinde gerginlik sürüyor. Haber: Erkan Çapraz/İHA

gever-olay-111.20120810181934.jpg

gever-olay-2.20120810181952.jpg


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.