14 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara7°C

YÜKSEKOVA'DA GERGİNLİK: 4 ÖLÜ, 2 YARALI

Yüksekova'da gerginlik: 4 ölü, 2 yaralı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen olayda ölü ve yaralılar olduğu belirtiliyor.

08 Ekim 2016 Cumartesi 10:52

Edinilen bilgiye, sabah 10.00 sıralarında ilçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Eski Cezaevi Kavşağı mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenle silah sesleri yükseldi. Silah seslerinin ardından olay yerine ambulanslar sevk edildi. 

Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Serhat Buldan, Nejdet İşözü, Rahmi Sefalı, Aydın Tümen'in hayatını kaybettiği, Şemsettin Çakmakçı, Mehmet Ali Kaya ve Ayşehan Doğan'ın da yaralandığı bildirildi.

Polis olayın ardından olay yerine kimseyi yaklaştırmazken aralarında haber takibine giden DHA muhabiri Yaşar Kaplan'ın da bulunduğu birçok kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. 

Ölü ve yaralıların kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Olay ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

PERVİN BULDAN'IN YEĞENİ DE YAŞAMINI YİTİRDİ

Yüksekova'daki olayda hayatını kaybedenlerden Serhat Buldan'ın, HDP Milletvekili Pervin Buldan'ın yeğeni olduğu ortaya çıktı. Buldan, Twitter'dan yaptığı açıklamada öldürülenler arasında yeğeninin de olduğunu duyurdu.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.