26 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara22°C

YÜKSEKOVA'DA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Yüksekova'da karla mücadele çalışması

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir haftadır etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan köy ve okul yolları için karla mücadele ekipler seferber oldu.

12 Şubat 2012 Pazar 12:57

İlçe Özel İdaresi'ne bağlı Yüksekova Şantiye Şefliliği karla mücadele ekibi kapalı köy yolları açmaya devam ediyor. İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz ve Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman çalışmaları yerinde takip etti. Ekipler, girdikleri bütün köylerde öğrenci ve öğretmenlerin zorluk çekmemesi için okul önlerini kardan temizledi.

İl Genel Meclis Başkanı Ferzende Yılmaz, son bir haftadır bölgeye yağan kar yağışının 2 metreyi aştığını belirterek "İl Özel İdaresi olarak pazar günü olmasına rağmen görevdeyiz. Araç ve gereçlerimiz gece gündüz kapalı yolları açmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan tek istediğimiz biraz sabırlı olmalarıdır. Kar nerdeyse yer yer 2 metreyi aştı. Öncelikle hasta olan acil durumdaki köylerin yollarını açmaya çalışıyoruz.

Halkımızdan 'Acil hastamız var' gibi doğru olmayan gereksiz telefonları açmamalarını istiyoruz. Yüksekova'da 30'a yakın aracımız şuan gece gündüz iş başında. Hafta içi inşallah kapalı köy yolu kalmayacaktır" dedi. Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman,"Bizler bugün tüm ekipler yine köy yollarındayız. Eğitim öğretimin aksamaması için büyük çaba harcıyoruz. Kapalı okul yollarını da açıyoruz." dedi.
ynormal.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.