06 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara12°C

YÜKSEKOVA'DA SEÇİM MANZARALARI

Yüksekova'da seçim manzaraları

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde köye sandık güvenliğini sağlamaya giden askerler yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Askerler, kurtarma ekipleri tarafından kurtarılarak köye ulaştırıldı.

30 Mart 2014 Pazar 14:32

2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de oy verme işlemi başladı. 

Oy verme işlemlerinin en erken başlayıp bittiği illerden Hakkari ili ve ilçelerinde de saat 07.00'den itibaren yurttaşlar sandık başına gitmeye başladı. Güvenlik güçlerinin oy verme işlemlerinin yapıldığı okulların

etrafında yoğun güvenlik önlemi aldığı ilçede fırın ve nöbetçi eczaneler dışında tüm iş yerlerinin kapalı olduğu görüldü.

Sakin bir seçim havasının hakim olduğu ilçede Yüksekova Belediyesi Eş Başkan Adayı Ruklen Yetişkin Yüksekova Kız Meslek Lisesi'nde oy kullanırken diğer Eş Başkan Adayı Tacettin Safalı ise Uğur Sıtkı İlköğretim Okulu'nda oy kullandı.

Öte yandan, ilçeye bağlı İran sınırındaki Onbaşılar köyünde sandık güvenliğini sağlamak üzere köye giden askerlerle köyde oy kullanmaya giden bazı vatandaşlar yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kaldı. Mahsur kalan asker ve vatandaşların imdadına Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri yetişti.

İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefi Sadık Kozay, söz konusu köye giden yolda bulunan Zini geçidinde kar kalınlığının yarım metreyi aştığını ve araçların bu nedenle mahsur kaldığını belirterek, "Mahsur kalan asker ve vatandaşları başlattığımız karla mücadele çalışması sonucu kurtardık. Şuanda herhangi bir problem yok" dedi. Kaynak iha

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.