16 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

YÜKSEKOVA'DA SU ŞEBEKELERİ DONDU

Yüksekova'da su şebekeleri dondu

Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi, hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düştüğü ilçede kesintiye neden olan içme suyu arızalarını gideriyor.

09 Ocak 2014 Perşembe 11:42

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düştüğü ilçede ekipler meydana gelen arızaları gidererek suların akmasını sağlıyor. Yeni mahallede su isale hattı onarım çalışmaları yapan ekipler, iş makineleri ile donan zemini uzun uğraşlar sonucu açarak arızanın giderilmesi için çalışma başlattı.

Su İşleri Müdürlüğü Şebeke Şefi Saffet Aydın, meydana gelen su kesintilerinin elektrik kesintisinden meydana geldiğini belirterek, "İlçe genelinde su hatlarında zaman zaman meydana gelen arızalar ekiplerimiz tarafından hemen tespit edilerek gideriliyor. Bugün burada gördüğünüz gibi ekiplerimiz dondurucu havalarda çok zor şartlarda çalışıyor. Donan zemin ağır iş makineleri ile ancak kazılıyor.

Meydana gelen tüm arızalar sırasıyla gideriliyor. İlçenin tamamında su var. Yani bizim su sıkıntımız yok. Ancak tüm sondajlarımızda özel trafo ve yükseltici olmasına rağmen pompalarımız enerji düzensizliğinden dolayı faal çalışmıyor. Elektrikler çok düşük. Yinede tüm imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak yurttaşlarımızın su sıkıntısı çekmemesi için var gücümüz ile çalışıyoruz" dedi. Haber: Sayım Harmancı (iha)

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.