19 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

YÜKSEKOVA'DA VURULAN ERSİN AYDIN, TOPRAĞA VERİLDİ

Yüksekova'da vurulan Ersin Aydın, toprağa verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden Ersin Aydın (37), ilçede düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

08 Aralık 2015 Salı 23:10

Yüksekova ilçesinde dün gece saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla beraber Eski Kışla Mahallesi'ne yapılan operasyonda Kobra tipi zırhlı araçtan açılan ateşle öldürülen Cafe işletmecisi Ersin Aydın'ın cenazesi, dondurucu soğuğa rağmen kitlesel bir şekilde toprağa verildi. 

aydn3.jpg

Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan otopsi işlemlerinin ardından ilçeye getirilen Aydın'ın cenazesi büyük bir konvoy işleğinde Suüstü köyü köprüsünde karşılandı. İlçe merkezine getirilen Aydın, M. Şerif camisinde dini vacipleri yerine getirildikten sonra Orman Mahallesinde toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eş Başkanı Şerafettin Dede, “mesele hendek meselesi değildir. Mesele kin ve öfke meselesidir.

Kanımızın son damlasına kadar öz yönetimin arkasında olacağını belirten Dede, “ geri adım atmayacağız AKP hükümetinin zerre kadar insanlık marifeti olsaydı bu işlerinin bir çözüm yolunu bulacaktı. AKP hükümetinin zayıf bir politika izlediğini söyleyen Dede, tek çareyi savaşarak elde etmeyi planlıyor.” Dedi. YüksekovaGündem