30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

YÜKSEKOVA'DE DERE ISLAHI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI!

Yüksekova'de dere ıslahı çalışmalarına başlandı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki derenin temizlenmesi için belediye ekipleri tarafından çalışmalar başlatıldı.

25 Ağustos 2017 Cuma 16:04

Çarşı merkezinden geçen ve yıllardır yaydığı kötü koku ile çevredekilere rahatsızlık veren Yüksekova Deresi, bazı vatandaşların sorumsuzca çöp dökmesi sonucu kirletilmeye devam ediliyor. 

Dere boyunca birçok noktada dökülen küller ve atılan çöp torbalarının yanı sıra dereye karışan atık ve kanalizasyon suları da derenin kirliliğini arttırıyor.

Derenin ıslah edilmesi için harekete geçen Temizlik işleri Müdürlüğü, personelleriyle derede bilek gücü ile çalışmalarını başlattı. Dere de toplatılan çöpler kamyonlarla şehir çöplüğüne götürülüyor.

Islah çalışmalarını Yüksekova Belediyesi Temizlik İşleri Müdür Vekili Arif Öğmen ve Temizlik Şirketi Müdürü Ayhan Atsız yerinde takip etti.

 Temizlik İşleri Müdür Vekili Arif Öğmen, Vatandaşları özellikle dere ve çay yataklarına çöp atmamaları konusunda uyardı.

Öğmen, “Yüksekova Belediye Başkanlığı İŞ-KUR tarafından sağlanan personellerin bir kısmının temizlik işleri müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmaları, belediye başkanlığımızca uygun görülmüştür. Temizlik işleri müdürlüğüne takviye olarak sağlanan bu personellerle ihtiyaç duyulan diğer alanlarda da bu çalışmalara devam edeceğiz. 

Dere kenarında  evi ve iş yeri bulunan vatandaşların  çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını istiyoruz.

Her ne kadar biz Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak bu çalışmaları her gün yapsak da dere kenarları üzerinde bulunan iş yeri, apartmanlar ve ikamet eden vatandaşlarımız bize yardımcı olmazlarsa bu konuda duyarlılık göstermezlerse yapmış olduğumuz temizlik ne kadar başarılı olursa olsun bir ilerleme kat edemeyiz" dedi.

Temizlik Şirketi Müdürü Ayhan Atsız ise Vatandaşlarımızdan ricamız; dereler, çaylar, su akıntıları birer çöp sahası değil doğanın bir güzelliğidir. Gelin hep beraber bu doğa güzelliklerimizi el ele verip koruyalım. Çöpleri dereye değil uygun bir yerde uygun bir saatte çöp torbalarına bırakarak şehrimizi her zaman temiz tutalım” dedi. Hakkarihabertv.com

dere-islahi-calismalari.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.