18 Mayıs 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara24°C

YÜKSEKOVALI FIRIN İŞÇİLERİ EYLEMDE

Yüksekovalı fırın işçileri eylemde

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde iş koşullarını protesto eden fırın işçileri yürüyüş yaparak,sigorta güvencesi ve haftada bir gün tatil istediler.

05 Haziran 2013 Çarşamba 17:37

Yüksekova'daki fırınlarda çalışan ve iş koşullarını protesto etmek amacıyla çarşı merkezinde bir araya gelen işçiler, eski cezaevi kavşağına kadar yürüyerek, buradan da basın açıklamanın yapılacağı Oslo Oteli’nin önüne geldiler. BDP İlçe Başkanı Nail Durmaz’ın da destek verdiği eylemde işçiler, çalıştıkları fırınlarda iş koşullarının iyileştirilmesini ve sigorta güvencelerinin yapılmasını istedi.

Burada toplanan fırın işçileri adına basın metnini okuyan fırın işçisi İbrahim Balcı, hiçbir yasal ve sosyal haklara sahip olmaksızın zor şartlar altında çalıştıklarını belirterek, ”Bizlerin çalışma esasları doğrultusunda sigorta güvencemizin olmaması ve hafta sonlarında hiçbir dinlenme haklarından faydalanmamamız ile ciddi anlamda ağır koşullar altında çalışma zorunluluğumuz bulunmaktadır.

Bu faaliyet ile çalışmalarımızda 3 arkadaşımızın hastalanıp farklı şekillerde sorun yaşamaları ve iş görmez konuma gelmeleri ile ölümle sonuçlanmaya kadar varan hususlar karşısında kamışlardır. İşçilerin bu çalışma koşullarını elverişli hale getirilmesi için halkımıza seslenip, bu konuya duyarsız kalınmaması çağrısında bulunuyoruz” dedi. İşçiler, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Haber: Sayım Harmancı (İHA)

 


 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.