30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara24°C

YÜKSEKOVALI ÖĞRENCİLER ÜST GEÇİT İSTİYOR

Yüksekovalı öğrenciler üst geçit istiyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinden geçen uluslararası İpekyolu’nun kenarındaki okullarda eğitim gören öğrenciler, alt ve üst geçit olmaması nedeniyle öğretmenlerinin gözetiminde karşıdan karşıya geçiyor.

19 Ekim 2015 Pazartesi 16:31

İlçedeki İpekyolu kenarında bulunan okullarda eğitim gören binlerce öğrenci, okula gidip gelmek için her gün ölümle adeta burun buruna geliyor. 

Yol kenarında bulunan Sabancı, Ahmedi Hani, İMKB ilk ve ortaokulları ile Şemsettin Onay ve İsmet Alkan Anadolu liselerinde eğitim öğretim gören binlerce öğrenci, her gün ilçenin en işlek yolu üzerinde veli ve öğretmenlerinin gözetiminde karşıdan karşıya geçiyor. 

Önceki yıllarda 20’ye yakın kişinin hayatını kaybettiği yolda karşıdan karşıya araçların arasından koşarak geçmeye çalışan öğrenciler, alt ya da üst geçit yapılmasını istiyor.

Söz konusu yolda geçit yapılmasını isteyen öğrencilerden Mizgin Atalay, aynı yolda daha önce birçok kazanın olduğunu söyleyerek, karşıdan karşıya rahat geçemediklerini belirtti.

Öğrenci velisi İmad Taş da, yaşanan sıkıntının uzun zamandır sürdüğünü kaydederek, kaza nedeniyle ölüm ya da yaralanma olmadan kısa sürede çözüm bulunması gerektiğini söyledi. İHA

ust-gecit-mmm.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.