18 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C

ZABITA EKİPLERİ RUHSAT DENETİMİNDE

Zabıta ekipleri ruhsat denetiminde

Hakkari'nin Yüksekova Belediyesi zabıta ekipleri, ilçede faaliyet gösteren işyerlerine yönelik ruhsat denetimlerini sıklaştırdı.

06 Aralık 2012 Perşembe 16:22

Ruhsatsız işyerleri kayıt altına alınırken, ruhsatı olmayanlara uyarıda bulunuldu. İlçe genelinde işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmayan onlarca işyeri sahibini uyaran ekipler, ruhsat alınması için bir haftalık süre tanıdı. Denetimlere katılan Zabıta Müdürü Tahir Tekinalp, kayıt dışı esnafa yönelik denetimlerin sıklaştırılarak devam edeceğini belirterek, "Çeşitli iş kollarında faaliyet gösteren işyerlerinin kontrollerini yaparak ruhsatsız olanları tespit ediyoruz. Bunları kayıt altına alıp haksız rekabeti önlemek istiyoruz" diye konuştu.

Bugüne kadar onlarca kayıtsız işyeri tespit ettiklerini belirten Tekinalp, "Denetimlerimizde uyardığımız işyeri sahiplerine ruhsat almaları için süre tanıdık. Bu süre zarfında ruhsat almaları gerekiyor. İkinci şube için ayrı ruhsat alınır ve özellikle fırın, lokanta, pastane ve imalathanelerin hem işyeri ruhsatı hem de Gayrı Sıhhi Müessese (GSM) ruhsatı almaları gerekiyor. Hiçbir esnafımızın mağdur olmaması için zabıtanın uyarılarını dikkate almalarını istiyoruz" dedi.
 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.