02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

ZAP SUYU MİNİK BEYTULLAHI VERMİYOR

Zap Suyu Minik Beytullahı Vermiyor

Hakkari’de arkadaşlarıyla serinlemek için girdiği zap suyunda kaybolan Beytullah Sevinç’i arama çalışmaları dördüncü gününde devam ediyor.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 21:08

Hava sıcaklığının 30 dereceyi geçtiği Hakkari’de yüzecek bir havuz olmadığı için çocukların serinlemek için seçtiği Zap Suyu 11 yaşındaki Tekin Kanat ve 13 yaşındaki Beytullah Sevinç’in canını aldı.

Dört gün önce Zap Suyu’na kapılıp kaybolan Tekin Kanat’ın cenazesi önceki gün bulunurken, 13 yaşındaki Beytullah Sevinç’i arama çalışmaları devam ediyor. 

Dört gündür, İl Özel İdaresi ekipleri ve vatandaşların bütün çabalarına rağmen bulunamayan minik Beytullah için ekipler Zap Suyu’nun akışını değiştirmeyi başardı. Akışı değiştirilen zap suyunun debisi de düşünce vatandaşlar ellerine aldıkları uzun çubuklarla tek sıra halinde arama çalışması başlattı.

Yaşanan olay ve çalışmalarla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi saha amiri Rıfat Keçeci, dört gündür aralıksız bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Keçeci,” Hakkari Valiliği ve İl Genel Sekreterliğimiz tarafından 4 gündür arama çalışması yapıyoruz. İş makinalarımızla zap suyunun akışını başka yöne aktardık. Çocuğun boğulduğu alandaki suyu ıslah ettikten sonra çalışmalarımızı orada devam ettireceğiz. Büyük ihtimalle yarın çalışmamız neticeye varacak. Tek dileğimiz çocuğu bulabilmek” şeklinde konuştu.

Arama çalışmalarına katılan vatandaşlardan İzzet Karakurt ise, 4 gün önce serinlemek için zap suyuna giren ve ardından kaybolan çocukları aramaya geldiklerini belirterek, Hakkari’de havuzun olmamasına tepki gösterdi.

Arama çalışmaları havanın kararmasıyla sabaha ertelendi. İHA

zap-m-004.jpgwer.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.