08 Mayıs 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

ZOZANİ "TBMM'NE POLİS ANONSUNU DİNLETTİ,,,

Zozani "TBMM'ne polis anonsunu dinletti,,,

Adil Zozani TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde konuştu.

18 Kasım 2014 Salı 10:58

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, ülkenin "yaralı belleğe sahip olduğunu" belirtti. Dersim olaylarında Seyid Rıza ile oğlunun idamına işaret eden Zozani, ülkenin bir kesimin olayları zafer, bir kesimin ise yenilgi olarak baktığını, geçmişte yaşananların aklıselimle değerlendirilip sağlıklı sonuç çıkarılmaması durumunda  ülkenin ve demokrasinin zarar göreceğini söyledi.

"Türkiye'nin yaralı belleği bu olaylarla yüzleşmeden iyileşemez" diye Zozani, bir kayıt dinleteceğini belirterek, cep telefonundan Hakkari Yüksekova'da 8 Kasım 2014'te  güvenlik güçleri tarafından halka yönelik hoparlörden yapılan konuşmayı dinletti. Zozani, "Başka ülkede olsa kıyamet kopar, herkes itiraz eder. Bir polisin zırhlı araçla halka her türlü küfrü ettiğini duyan tüm milletvekilleri birlikte kıyamet koparmalı.

Ama bir itiraz duymadım. Herkes kendi cenahından olaylara müdahil olur ve resmi okursa, doğru sonuç çıkaramayız. Vali çıkıp kabul etmiştir.6-7 Ekim olaylarıyla ilgili HDP'ye yönelik linç kampanyası kime ne kazandıracak? Olayları birlikte araştıralım ve lanetleyelim. Vandalizm, Van'da vatandaşın aracını olaylara sürüklemektir.

Suçluyu erken buldunuz ama bulduğunuz suçlu değil. Devletin suçüstü halini gizlemek için suçu başkalarına attınız. Bu devlet sizin olduğunuz kadar benim de devletim, MHP'nin, CHP'nin olduğu kadar benim devletim. İşi gücü hamaset olanlardan daha fazla bağlarlaTürkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım" diye konuştu. basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.