06 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Ankara3°C

ZUMMAR’DA 5 KÖY IŞİD’DEN TEMİZLENDİ

Zummar’da 5 köy IŞİD’den temizlendi

Peşmerge Güçleri’nin dün (29.08.2041) Zummar’da IŞİD militanlarına ağır darbeler vurduğu ve IŞİD militanlarını 5 köyden püskürttüğü bilidirlidi.

30 Ağustos 2014 Cumartesi 12:13

Musul’un Zummar ilçesinin son durumu hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Peşmerge Komutanı Nazım Nafiz ’’ Bugün (29.08.2041) öğleden önce Kürdistan Peşmergeleri ilerlemeye devam etti. IŞİD militanları ağır darbeler aldı. 5 köy IŞİD unsurlarından temizlendi.’’ dedi.

Komutan Nafiz, Eyn Zale civarında Peşmerge ve IŞİD militanları arasında çatışma çıktıktan sonra IŞİD militanlarının Musula doğru kaçtığını vurgulayarak: ’’IŞİD militanları aldıkları darbelerden sonra tekrar dönüp savaşamadılar.’’ ifadelerini kullandı.

Şu anda Eyn Ferec Köyü’nde olduklarını dile getiren Peşmerge Komutanı şunları kaydetti: ’’ IŞİD militanları kaçtıktan sonra Eyn Zale ve civarını ateşe verdi ama bu Peşmerge’nin ilerleyişini durduramadı. Peşmerge ilerlemeye IŞİD geri çekilmeye devam ediyor.’’

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.