• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Ankara’dan önemli notlar!

Hakan Taş

Hakkari’den gelen heyet zaman kaybı yaşamadan çalışmalara başladık. Servet Taş başkanlığındaki heyetimiz TOBB Başkanı Rıfat Hizarcıklıoğlu, Türk İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Tesk Genel Başkanı Bendeni Palandöken, Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, BBP Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, ile ayrı ayrı resmi görüşmeleri gerçekleştirmişlerdi.

Hakkari’den giden ikinci gurup olarak onlara katıldık ve Salı günü tüm gün meclisteydik. MHP İl Başkanımız Fatih Özbek’in destekleriyle MHP’ye konuk olduk. Gurup toplantısına iştirak ettik. Hepimizin isimleri ayrı ayrı okunarak onura edildik. Genel Başkan Bahçeli gündem dışı Şırnak ve Hakkari konusuna değinerek bir kez daha bizleri mutlu etti.

Çıkışta teşekkür etmek için MHP Genel Sekreteri İsmet Ataman, Gurup Başkan Vekilleri Erhan Tan ve Erkan Akçay, Milletvekilleri Arzu Erdem ve Saffet Sancaklı’yı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettik.

Biz MHP’de çalışmalarımızı sürdürürken diğer bir gurup Ak Parti cephesinde umut arayışlarını sürdürüyorlardı. Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin ve İşadamı Abdurrahman Er, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ayaküstü birkaç dakika görüşme imkanı yakaladılar. Keskin ve Er’in açıklamalarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrı ve yaklaşımı ılımlı ve olumlu…

Meclisi istila eden Hakkari gurubu Erdoğan’ın yolunu kesmeye devam etti. Bu kez İşadamı Naif Kahraman,  Ak Parti il yönetiminden Şükrü Turan ve Metin Tekin, Erdoğan’ın gurup toplantısında yaptığı konuşmasının hemen sonrasında kürsüye yakın bir bölümde yoğun güvenlik önlemlerine rağmen ulaşmaya çalıştılar. Şükrü Turan; “Sayın Cumhurbaşkanım, Hakkari yazıktır, taşınma olursa biz biteriz. 7 bin memur giderse orası çöker. Bir hatamız olmuşsa sizden defalarca özür diliyoruz. Devletimiz güçlüdür, isterse her yeri cennete çevirir” dedi.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan büyük bir hoşgörüyle kendisine yanıt verdi; “Siz yanlış algılıyorsunuz. Hakkari yine il kalacak. Sadece Yüksekova merkez olsun. Geliştirmek için genişletiyoruz. Hakkari’yi seviyorum”dedi.

İşadamı Naif Kahraman ise kürsüye kadar gitmeyi başardı ve sayın Cumhurbaşkanım diye seslenince Erdoğan korumalara talimat vererek yanına yaklaşmasını sağladı. Naif Kahraman büyük bir heyecan ve gür sesiyle; “Efendim biz Hakkari’den geldik. 100 kişi de kapıda beklemektedirler. Bizi ilden düşürmeyin, halkımız çok mağdur oldu. Halk ve esnaf olarak biz ne yaparız. 1994’te köylerimizden göç edip merkeze yerleştik. Burada işyerleri açtık, binalar yaptık. Biz nereye nasıl göç ederiz. Bizi cezalandırmayın sayın Cumhurbaşkanımız” dedi.

Kendisini büyük bir sabır ve hoşgörüyle dinleyen Erdoğan şu cevabı verdi; “Size kötülük değil iyilik yapıyorum. Yüksekova gelişmeye elverişlidir, orada hava limanı da var. Size yanlış anlatmışlar, Sizi asla mağdur etmeden hareket edeceğiz”…

Öte yandan Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat bugün Ankara’ya gelerek hazırlamış olduğu çok önemli bir raporu hükümete sundu. Raporun detaylarını daha sonra yayınlayacağım.

Eski Milletvekillerimizden Müttalip Özbek ve CHP İl Başkanı Aytekin Koparan’ın ayrı arı konu ile ilgili söylemleri var onları da başkentten aktaracağım.

Son sözü yine guruba başkanlık eden HATSO Başkanı Servet Taş yaptı. TAŞ; “Başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayip Erdoğan’a, Ak Parti, MHP, CHP,BBP ve Oda başkanlarına bizi kabul eden ve yardımlarını esirgemeyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Hakkari’nin il kalması konusunda üzerimize düşen her girişimde bulunduk. Tüm bu çalışmaları yaparken de Yüksekova ve Cizre’nin ol olması gerektiğini de söyledik ve destekledik. Umarım en kısa zamanda iyi bir yanıt alır mübarek ramazan bayramına sevinçle gireriz”…

Ankara’dan aktaracaklarım şimdilik bunlar. Gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

ankara-heyet-1.jpgankara-heyet-2.jpgankara-heyet-m.jpg

fatih-ozbek.jpgheyet-1-002.jpgheyet-2-001.jpgheyet-3-001.jpg

Bu yazı toplam 7247 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim