• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

112 acil servis ekibi mahsur kaldı

112 acil servis ekibi mahsur kaldı
Hakkari'de hasta kurtarmaya giderken kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 112 Acil Servis ekibi güçlükle kurtarıldı.

FEYZULLAH AKSU
HAKKARİ (İHA) - Alınan bir ihbar üzerine, 112 Acil Servis ekibi kent merkezinden yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Geçitli köyünde makineye bağlanması gereken ancak yolların kardan kapalı olması nedeniyle şehre ulaştırılamayan diyaliz hastasını paletli ambulansla Devlet Hastanesi diyaliz ünitesine getirmek üzere yola çıktı. Yolculuk boyunca zor anlar yaşayan sağlık ekibi, kar ve tipinin yanı sıra sis nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra indiği köy yolunda ilerlemekte zorluk çekti. Kar ve tipi yüzünden paletli ambulansla yavaş yavaş ilerleyen sağlık ekibi, yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktan sonra Durankaya beldesine ulaştı.

 

Geçitli köyüne gitmeye çalışan ekip, burada diyaliz hastası vatandaşın İl Özel İdaresi karla mücadele ekibinin öncülüğünde köylüler tarafından minibüsle ikinci alternatif yoldan şehre ulaştırılmaya çalışıldığını öğrendi. Köye varamadan yarı yoldan tekrar şehre geri dönmeye hazırlanan 112 Acil Servis ekibi, Durankaya beldesinde bir vatandaşın nefes darlığı sorunu çektiğini öğrendi.

112-acil-hasta-kurtarma-1.jpg

 

Bunun üzerine harekete geçen 112 Acil Servisi'nde görevli acil tıp teknisyeni Mustafa Yoldaş ve ambulans şoförü Emin Demiralp, evine gittikleri 60 yaşındaki Sabri Erip isimli vatandaşı sedye ile alarak ambulansa bindirdi. Sağlık ekibi, tam donanımlı ambulansta oksijen verdikleri vatandaşı Devlet Hastanesi'ne getirmek istedi.

112-acil-hasta-kurtarma-2.jpg

 

Ancak Sabri Erip isimli hastanın oksijen verilmesiyle birlikte kendisini iyi hissettiğini ve hastaneye gitmek istemediğini belirtmesi üzerine sağlık ekibi şehre dönmek üzere yola koyuldu. Dönüş yolunda yer yer kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu 2 bin 600 rakımındaki Şivekür Tepesi'nde kar ve tipiye yakalanan sağlık ekibi, yolunu kaybederek burada mahsur kaldı.

112.jpg

 

Kar ve tipinin yanı sıra sis nedeniyle görüş mesafesinin de sıfıra düştüğü yolda ilerlemekte zorlanan sağlık ekibi, telefonla ulaştıkları 112 Acil Servisi yetkililerine durumu anlatarak kendilerini kurtarmak için gerekli kurumlara bilgi verilmesini istedi. Yaklaşık yarım saat boyunca kurtarılmayı bekleyen ekipte görevli acil tıp
teknisyeni Mustafa Yoldaş, ambulanstan inerek kar ve tipinin hakim olduğu bölgede yaya olarak ilerlemeye çalışarak kaybettikleri yolu bulmaya çalıştı.

 

Bir süre yaya olarak karda ilerleyen sağlık memurunun yolu bulmasıyla birlikte ambulans yavaş yavaş ilerlemeye çalıştı. Sağlık ekibi, yaklaşık 3 saat süren uzun ve yorucu bir yolculuktan sonra mahsur kaldıkları bölgeden kurtularak şehre ulaşmayı başardı.

 

Bu haber toplam 5139 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim