• BIST 10181.41
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

14 kasım dünya diyabet günü

14 kasım dünya diyabet günü
Hakkari Eğitim Sanat Kalkınma ve Araştırma Derneği (HESKA-DER) Başkanı Sefer Kaçmaz, “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” nedeniyle girişimcilik eğitimine katılan öğrencilere diyabet ve şifalı bitkileri hakkında bilgi verdi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) salonunda öğrencilere bilgi veren Sefer Kaçmaz, diyabet ve şeker hastalığının çağımızın en yaygın ve tehlikeli hastalıklarından biri olduğunu söyledi. Kaçmaz, dünya sağlık örgütüne göre diyabet hastalığının Aids ve domuz gribi gibi bir salgın olduğunu ve şuanda dünyada her 10 saniyede 2 kişiye diyabet tanısı konulduğunu ifade etti.

 DÜNYADA HER 100 KİŞİDEN 7’Sİ DİYABET HASTASIDIR 

 Dünya nüfusunun yüzde 6’sının diyabetli olduğunu ve bu oranın son 10 yılda yüzde 100 arttığını belirten Kaçmaz, Türkiye'de her 100 kişiden 7’sinin diyabet hastası olduğunu anlattı. Diyabet hastaları üzerinde yapılan bilimsel araştırmalarda; arı sütü kürü uygulanan diyabetli hastalarının vücuduna şeker yüklemesine rağmen yükselişin olmadığının gözlemlendiğini ifade eden Kaçmaz:

”Arı sütü doğal insülin görevi görerek kanda şekerin parçalanarak harcanmasını sağlamış, kanda şekerin birikmesini ve kan şekerinin yükselmesini engellemiştir. Hücre yenileyici özelliği sayesinde karaciğerin ve pankreasın yenilenip daha düzenli çalışmasını sağlamıştır.

Düzensiz beslenme- İnsülin yetmezliği- hormonal bozukluklar, arı sütünün yanında geleneksel olarak doğru şifalı bitkilerin kullanımı ile iyileşme hızlandırılabilmektedir. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü, dünyada hızla yayılan ve tedavi edilmezse ciddi sağlık sorunları meydana getirebilecek şeker hastalığını erken tespit etmek için insanlığa yapılan bir çağrı günüdür. Şeker hastalığının sıklığı ise her geçen gün artmaktadır”

SAHTE BAL ŞEKER HASTALIĞINI TETİKLİYOR
Piyasaya sürülen sahte balın şeker hastalığını tetiklediğini de söyleyen Kaçmaz, HESKA-DER olarak ballı bitki ve arı ürünlerini türleri tanıtmak, sahte bala dikkat çekmek, üreticiye, bal diye glikoz satılmaması gerektiğini söyledi. Kaçmaz, ”Kutsal kitabımızda şifa kaynağı olarak belirtilen balı da zehire dönüştürmeyelim.

Arının doğadan topladığı bal özü ile şekerden yaptığı bal arasındaki farkı bilerek Hakkari ekonomisinin can damarlarından birisi olan arıcılığa odaklanalım. Yara iyileştirici özelliği belki de balın en umut verici tıbbi özelliklerinden birisidir. Bal, şimdiye kadar sürekli gündemde olan özelliklerinden ülseri, yanıkları ve yaraları iyileştirmede yüzyıllardan beri kullanılmaktadır.

Balın sporcuların kan şekerini düzenleyici etkiye sahip tek besin kaynağı olduğu da ortaya çıktı. Besin değeri bakımından bir yemek kaşığı bal, iki tavuk yumurtasına eşdeğerdir. Balın 100 gramında 304 kalori bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com  

Bu haber toplam 3525 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim