• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

15 mart tüketiciler günü

15 mart tüketiciler günü
Hakkari Tüketici Hakları Derneği Başkanı Sadık Kahraman, tüketicilere önemli uyarılarda bulundu.

Hakkari Tüketici Hakları Derneği Başkanı Sadık Kahraman, Hakkari’de 1997 yılından kurulan derneklerinin gönüllülük temelinde Hakkari’deki sosyal, kültürel sorunlara duyarlılık göstererek çözüm olma noktasında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. 

Yazılı bir açıklamayapan Sadık Kahraman, Hakkari’de çalışanların sayısının fazla olması nedeniyle 2012 yılında en çok şikayet aldıkları ve derneklerine en çok başvuranların bankaların dünya standartlarında olmayan ve haksız aldıkları kredi kartları yıllık aidatları ve tüketici kredilerinden alınan dosya masrafı ve benzeri adlarla alınan diğer haksız bedellerin iade talepleri olduğunu kaydetti.

Bu konuda Tüketici Hakları Derneği olarak vatandaşlara yasal süreçlerin takibinde tüketicilerin yanında yer alarak sonuna kadar da bunun takipçisi olduklarını ifade eden Kahraman, ikinci sırada ise kapıdan satışlarda ve internet ortamında tüketiciyi yanıltan firmalarla mücadele ettiklerini belirtti.

Tüketicilerin kapıdan ve internetten yapılan satışlarda daha dikkatli davranmalarının faydalarına olacağını ifade eden Kahraman, “Hakkari’de bütün markaların servislerinin bulunmadığı, servisi bulunanların garanti kapsamını geniş tutmadıkları veya sıkıntı oluşturdukları birçok arızaların tüketici kullanım hatasından veya elektronik voltaj dengesizliğinden kaynaklandığını belirtmekteler. Bu konuda tüketicilerin öncelikle servisi olan markaları tercih etmelerini öneririz.

Hakkari’deki esnafların uyarılması neticesinde iadelerde ve cayma hakkının kullanılmasında kurallara riayet ettikleri, önceki yıllara nazaran tüketici şikayetlerinin azalması memnuniyet vericidir. Ucuz ve kalitesiz kömürün kullanılması halk sağlığını tehdit etmektedir. Kirlenen çevre ile ilgili biz tüketicilerin daha duyarlı olmamız gerektiğini bu vesileyle tekrar hatırlatırız. Hastanemizde hala sorunların bulunduğu, birçok uzmanın bulunmaması hastaların hala Van ve diğer illere gitmesi tüketicileri olumsuz etkilemektedir” dedi.

  “ELEKTRİK KESİNTİLERİ SORUN TEŞKİL ETMEKTEDİR”
  Elektrik kesintilerinin sorun teşkil ettiğini belirten Kahraman, “Gerek Hakkari-Van karayolunun, gerekse şehir içi cadde ve sokakların yapılmaması veya onarılması, gereken yerlerin zamanında onarılmaması, yaya geçişlerini esnafın işgal etmesi büyük sıkıntılara sebebiyet vermektedir. Minibüs ve taksi duraklarının düzensiz oluşu, kaliteli hizmet vermemeleri tüketicimizin şikayet etmesine sebebiyet vermektedir.

Fırınların ekmek pişirme standartlarına uymadığı görülmektedir. İlimizde yaşayanların ihtiyaçlarına cevap verecek oranda spor alanlarının olmadığı, yine ilimizde başta Merzan ve Biçer mahallelerinde birer semt pazarı oluşturulması ihtiyacı oluşmuştur.

Bahar mevsiminde olmamız nedeniyle ilimizde yaşayan duyarlı insanların bir ağaç dikmesi, şirin Hakkari'nin eski güzelliklerine kavuşması, sıvanmamış binaların sıvanması, boyanmamış cephelerin boyanmasını, balkonların çiçeklerle donatılmasını arzuluyoruz. Sizleri tüketici örgütlenmesine davet ediyoruz” şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş (İHA)
 

 

Bu haber toplam 6042 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim