• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

170 Ses üyesinin savunması istendi

170 Ses üyesinin savunması istendi
(İHD) Hakkari Şubesi Başkanlığı Yüksekova ilçesi Devlet Hastanesi yönetimince basın açıklamasıyla temel haklarını kamuoyuyla paylaşan 170 SES üyesinden savunma talebinde bulunduğunu açıkladı.

İHD Hakkari Şubesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yüksekova Devlet Hastanesinde çalışan SES’e bağlı 170 çalışan ödenmeyen nöbet paraları ve ek ödemelerle ilgili yasal haklarını almak için 30 Nisan 2013 tarihinde bir basın açıklaması yaptığını ilçe Devlet Hastanesi yönetimince basın açıklamasıyla temel haklarını kamuoyuyla paylaşan 170 SES üyesinden savunma talebinde bulunduğunu iddia etti.

Açıklamada,”Kamu görevlilerinin toplu eylem hakkı, çalışma hakkını düzenleyen insan hakları sözleşmeleri, anayasa iç hukuk düzenlemeleri, ulusal ve uluslar arası mahkeme kararları ile kesin bir biçimde tanınmaktadır. 1999/44 sayılı başbakanlık genelgesinde uluslararası sözleşmelerin hükümlerine göre kamu görevlilerinin sendika şeklinde örgütlenmelerine engel olunmaması, bu örgütlerin çalışmaları nedeniyle sendika yönetici ve üyelerine disiplin cezası uygulanmamasının gerektiği belirtilmiştir.

İnsan hakları sözleşmeleri, anayasa ve yasal düzenlemeler ile ulusal ve uluslararası mahkeme kararları yürürlükteyken hastane yönetiminin bu yasaları hiçe sayarak SES üyelerinde savunma istemeleri hukuk dışıdır. Demokratik hukuk devletlerinde idareciler hukuka uygun davranmak zorundadırlar.

Biz insan hakları savunucuları ifade ve örgütlenme hakkının temel bir hak olduğunu ve herkesin bu hakkını özgür bir şekilde ifade edebileceğini örgütlenme ve ifade hakkı üzerinde her türlü baskı unsurunu kabul etmediğimizi belirtiyor ve SES üyelerinin 5 Haziranda yapacakları bir günlük iş bırakma eylemini desteklediğimi kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.

 İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Vakkas Özmercan, basın açıklaması yapan SES üyelerinin haklarını talep ettikleri için değilde yöneticilerden izin almadan görev yerlerini mesai saati içinde terk etmelerinden dolayı 45 kişinin savunmalarının istendiğini söyledi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 

 

 

Bu haber toplam 2706 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim