• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

18 yıldır oğlunun kemiklerini arıyor

18 yıldır oğlunun kemiklerini arıyor
Halit Tekçi, 18 yıl önce öldürülen oğlunun faillerinin belli olmasına rağmen bir türlü yargı önüne çıkmadığını belirterek, “Hiç olmasa çocuğumun kemiklerini bana göstersinler” diye feryat etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi’ne başvuran Halit Tekçi, 18 yıl önce öldürülen oğlunun faillerinin belli olmasına rağmen bir türlü yargı önüne çıkmadığını belirterek, “Hiç olmasa çocuğumun kemiklerini bana göstersinler” diye feryat etti. 

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan İHD Hakkari Şubesi’ne başvuran Halit Tekçi, Yüksekova’da görülen oğlu Nezir Tekçi’nin davasının Eskişehir’e alınmasına tepki göstererek mahkemenin Hakkari’ye alınması için destek istedi. Yapılan görüşmenin ardından bir açıklama yapan İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, bölgede yaşanan 30 yıllık çatışmalı ortamdan dolayı binlerce faili meçhul cinayetin meydana geldiğini söyledi.

Akbulut, “En son 1995 yılında Yüksekova’da bir operasyon esnasında Nezir Tekçi isimli sivil vatandaş o dönemde operasyonun başında bulunan Ali Osman Akman isimli yüzbaşı tarafından infaz edildiği, o dönemde askerlik yapan Yunus Şahin isimli er tarafından beyan edilmiştir. Ancak o günden beridir bütün görgü tanıklarının açıklamalarına rağmen yargının herhangi bir adım atmaması burada faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasına yönelik ciddi bir samimiyetsizlik olarak ortaya çıkmaktadır.

Biz İHD Hakkari Şubesi olarak Tekçi ailesinin mağduriyetini göz önünde bulundurarak mahkemenin Eskişehir’e verilmesinin talihsiz bir karar olduğunu buradan belirtmek istiyoruz. Ailenin maddi imkanları ve güvenlik gerekçesiyle Eskişehir’e gidemeyeceğini ve bunun üzerine de böyle bir kararın alındığına inanıyoruz. Biz yargının bu karardan vazgeçip failleri belli olan bu davanın bir an önce aydınlatılması ve faillerinin yargı önünde cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz. Ailesinin bize bu konuda başvurusu oldu, biz gerekli çalışmalara başlayacağız” dedi.

İHD’ye başvuran baba Halit Tekçi, ikamet ettikleri Yüksekova ilçesi Dağlıca köyüne bağlı Demirli mezrasından 1989 yılında güvenlik gerekçesiyle göç ederek Yüksekova’ya geldiklerini belirtti.

Tekçi, “Oğlum 24 yaşında ve yeni evliydi. Oğlumu öldürenler belli olmasına rağmen mahkeme yaklaşık 18 yıldır devam ediyor. En son bu yıl mahkemeyi Eskişehir’e verdiler. Bakın 1989 yılında köyümüzün yakılması üzerine Yüksekova’ya yerleştik. Oğlum Nezir bana dedi ki ‘baba köy ve yaylalar yasaklandı, çobanlar öldürülüyor. Yukarı Ölçek köyündeki hayvanları satalım’ dedi.

Sonra da ‘ben köye gidiyorum hem ağabeylerimi ziyaret edeceğim hem de koyunları satmak için beraberimde getireceğim, sende Hakkari’ye git’ dedi. Köye giden oğlum Nezir’in 6 gün boyunca askerler tarafından alıkonulduğunu öğrendim. Bolu’da gelen seyyar komando birliği Yukarı Ölçek köyü ve bütün mezralarını abluka altına almış ve oğlumla birlikte çok sayıda kişiyi gözaltına almıştı. Köye oğlumu aramaya giderken iki kişi önüme geldi.

Birisi sivil diğeri hükümetin adamı idi. Hükümet adamı olan şahıs Türkçe olarak bana ‘oğlunla birlikte elimizde çok sayıda kişi gözaltında bulunuyor. Eğer sen oğlunu dayak yemeden, işkence görmeden sağlam mahkemeye çıkmasını istiyorsan bize para ver, bizim torpilimiz var ve oğlunu kurtaracağız’ dediler. Benden o zamanın parası olarak bin mark istediler. Bende kendilerine benden o kadar para olmadığını söyleyerek, oğlumun suçu yok bırakacaklar dedim. Parayı da borç ederek kendilerine verdim.

1 saat sonra aynı şahıslar yanıma gelerek ve ismi Selim olan kişi ‘oğlunu gördüm durum iyidir.’ Oysa öğrendiğim kadarıyla oğlum bir hafta önce öldürülmüştü. Bende o tarihlerde Yüksekova’ya gelerek savcılığa suç duyurusunda bulunarak, oğlumun askerler tarafından öldürüldüğünü söyleyince savcı ‘asker böyle bir şey yapmaz’ deyip yüzüme dilekçeyi fırlattı” diye konuştu.
  
02.20130311170428.jpg“OĞLUMU ÖLDÜRENLER MAHKEMEYE GETİRİLMİYOR”
 İddialara göre oğlunu öldüren yüzbaşı Ali Osman Akman’ın bir türlü mahkemeye gelmediğini söyleyen baba Halit Tekçi, “Hakimler ve savcılar gelsinler askeriye, emniyette ve savcılıkta araştırsınlar, eğer oğlumun en ufak bir suçu varsa ben davadan vazgeçeceğim. Şimdi kalkıp mahkemeyi Eskişehir’e vermişler, benim maddi durumum iyi değil mahkemeye gidemiyorum. Mahkemenin Hakkari’ye alınmasını istiyorum” dedi.

“OĞLUMUN KEMİKLERİNİ VERSİNLER”
 Yaklaşık 18 yıldır oğlunu öldüren kişilerin belli olmasına rağmen mahkemenin bir türlü sonuçlanmadığını söyleyen baba Halit Tekçi, “Oğlumu iki kurşunla öldürmüşler. Sonrada mayının üzerine bırakıp parça parça etmişler. Bunu gören onlarca görgü tanığı bulunmaktadır. Ancak mahkeme bir türlü sonuçlanmıyor. Yeter artık diyorum, bari çocuğumun kemiklerinin olduğu yeri bana göstersinler” şeklinde dert yandı. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 

Bu haber toplam 3195 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yüksekova yolunda kaza: 1 yaralı22 Nisan 2024 Pazartesi 15:57
  • Cilo-Sat dağları santur sesi ile yankılandı21 Nisan 2024 Pazar 17:51
  • Yüksekova'da meralar şenlendi19 Nisan 2024 Cuma 09:38
  • Yüksekova'da TRSM binası yıktırıldı18 Nisan 2024 Perşembe 16:15
  • Yüksekova yoluna inen kayalar temizleniyor18 Nisan 2024 Perşembe 13:43
  • Doski Vadisi’nde karla mücadele18 Nisan 2024 Perşembe 08:58
  • Yüksekova’nın ovası göle döndü15 Nisan 2024 Pazartesi 16:06
  • Yüksekova Yolunda kaza 9 yarali14 Nisan 2024 Pazar 17:09
  • Kardelen ve çiğdemler Yüksekova'da çiçek açtı13 Nisan 2024 Cumartesi 09:08
  • Yüksekova'da işyerleri sular altında12 Nisan 2024 Cuma 10:50
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim