• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

2 cadde maskesiz dolaşıma yasaklandı

2 cadde maskesiz dolaşıma yasaklandı
Hakkari Valiliğinin İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararı gereğince iki cadde maskesiz çıkmanın yasaklandığı açıklandı.

Hakkari'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kentin değişik noktaları belediye ekipleri tarafından dezenfekten edilirken, bazı caddelerde de maskesiz dolaşıma yasaklama getirildi.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Hakkari Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Çevre Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri maskesiz dolaşımın yasaklandığı caddelerde dezenfekte çalışması başlattı.

Dezenfekten çalışmalarının çarşı merkezi ve mahallelerde günlük olarak yapıldığını belirten belediye yetkilileri tedbirleri elden bırakmadıklarını ifade ettiler.

Valiliğin sosyal medya hesabından  İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararı gereğince Valilik binası ve Hakkari Devlet Hastanesi arasındaki caddelere maskesiz çıkmanın yasaklandığı duyurdu.

Açıklamada, "Alınan kararlara uymayanlara ilgili mevzuat hükümlerine göre idari para cezası verilerek, suç teşkil eden davranışlarda Türk Ceza Kanunu'nun 195. maddesi kapsamında adli işlem başlatılacağı ifade edildi.

Alınan önlemlerden dolayı Hakkari Valiliğine teşekkür eden vatandaşlar ise, yasakların kalkması ile birlikte bazı vatandaşların sosyal mesafeyi ihlal ettiğini belirttiler.

Herkesin kendi sağlığı ve çevresindekilerin sağlığı için maske takmasını isteyen vatandaşlar, kentte iki caddenin maskesiz dolaşıma kapatılmasını ise memnuniyetle karşıladılar.

-Van-sosyal mesafeye dikkat etmiyor

Van ilinde gelen bir vatandaş ise, virüs belasının atlatılana kadar yasakların sürmesi gerektiğini belirterek, ikamet ettiği Van ilinde sosyal mesafenin hiçe sayıldığını ve vaka sayısının ise arttığını iddia etti. Hakkari’nin Van iline göre sosyal mesafeye daha çok dikkat edildiğini belirten vatandaş, herkesin sosyal mesafeye dikkat edip maske takması tavsiyesinde bulundu. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 3640 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim