• BIST 10163.99
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

21.Yüzyılda Kürtler

21.Yüzyılda Kürtler
Selahattin Demirtaş, '21. Yüzyılda, 'Kürt yoktur' demek tımarhaneye kapatılma sebebidir'

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, '21. yüzyılda ’Kürt yoktur’ demek tımarhaneye kapatılma sebebidir' dedi. Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımı ile BDP siyaset akademisinin açılışı gerçekleştirildi.

Van-Çaldıran yol ayrımında yüzlerce araçlık konvoyla karşılanan Barış ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Büyük Ağrı Caddesi’nde bulunan akademi merkezine geldi. Açılışa, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Doğubayazıt Belediye Başkanı Canan Korkmaz, BDP Ağrı İl Eş Başkanları Halef Keklik ve Mensure Aslan, BDP Doğubayazıt İlçe Eş Başkanı Cemil Rızaoğulları ve parti teşkilatı katıldı.

Akademi açılışı gerçekleştirildikten sonra yürüyüşle belediye meydanına gelen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "direnişin kenti" olarak tanımladığı Doğubayazıt’tan halka seslenmenin onur verici olduğunu belirtti.

"Doğubayazıt’ın çok uzun yıllardır görkemli bir mücadelenin serhat ayağında öncülük yaptığını" ifade eden Demirtaş, ”Bütün Kürt halkı, her saniye yüreğinde, beyninde hissetmeli ki, bugün geldiğimiz nokta, Kürdistan halkının Orta Doğu’da geldiği nokta küçümsenecek gibi değil.

Geçmiş yıllarda daha yakın zaman kadar, ’Kürt halkını yok ettik, bitirdik’ diyenler, ’Kürt halkını yok etik, üstüne toprak attık, bir mezara gömdük’ diyenler, işte bugün Orta Doğu’da Kürdistan gerçeğini tanımadan, kabul etmeden tek bir adım bile atamıyorlar. Artık Orta Doğu’da yüzyıldır yok sayılan Kürdistan’ın üstünden ölü toprağı kalkmıştır” dedi.

Demirtaş, ”Biz ne yaparsak yapalım size karşı borçlu gideceğiz. Bir ana ki gözünü kırpmadan çocuğunu vermiş malını,mülkünü vermiş. Bu insan özgürlük uğruna bunları yaparken özellikle sizden ricam oyunların, tezgahların döneminden geçiyoruz bizi birbirimizden soğutmak için her türlü oyuna başvuruyorlar başvuracaklardır bizim bunlara karşı duyarlı olmamızdır.

Bir sıkıntı varsa bunun hesabını biz halkımıza veririz. halkımız bize hesap soracak biz başka kimseye hesap vermeyiz. Biz böyle bir durumda el ele vermeliyiz. Hiçbir şantaja boyun eğecek bir parti değiliz. Doğubayazıt halkı Siz kimseye boyun eğmediniz gibi sizin oy verdiğiniz kişilerde boyun eğmeyecektir. Halka sırtını vermeden yapılan her şey boştur.

Koltuklar bizi zafere götürmez Demokratik cumhuriyet bizi zafere götürür. İnşallah şehitlerimize verdiğimiz kurtuluş sözünün yerine gelmesi çok yakındır. Bakın Rojava’da halkımız kendini onurunu koruyor bu çetelere teslim olmuyoruz diyorlar. Halkımız orada ne kimsenin malına ne de kimsenin canına saldırıyor. Sadece kendisini koruyor. Doğubayazıt meydanından Rojava’ya selam olsun” şeklinde konuştu.

"AK PARTİ’Lİ DEĞİLSEK KÜRT OLAMAZ MIYIZ?"

Dışişleri Bakanlığının Rojava’ya gidilmesine izin vermemesine tepki gösteren Demirtaş, ”Siz kim oluyorsunuz da geçici yönetime izin vermeyiz diyorsunuz senin babanın özel mülkümü ki izin vermiyorsun Rojava halkı senden izin mi istedi ki izin vermiyoruz diyorsun. Sizle ortaklarınız artık birbirinize girmişsiniz o yüzden artık Ankara’da durmuşsunuz izin vermiyoruz diyorsunuz.

Bugün İmralı’da başkan Apo’yla görüşeceksiniz her yeri dolaşıp çözüm sürecinin güzelliğinden bahsedeceksiniz ama başkan Apo’nun Rojava çizgisini kabul etmeyeceksiniz. Bunlar Kürtün güçlüsüyle barış yapmak istemiyorlar karşılarında güçsüz, el bağlamış Kürt istiyorlar. Başbakan diyor bunların dili yasaktı ben dillerini verdim ama bunlar daha BDP’ye oy veriyorlar.

Yani AK Parti’li değilsek Kürt olamaz mıyız? Rojava AK Parti’li değil diye Kürdistan olamaz mı. Buna izin vermeme gibi bir hakkınız mı var. İzin vermezseniz ne yapacaksınız.Hele bir dön bir bak oradaki Rojava halkı senden izin mi istedi.Sana izin başvurusu mu yaptı. Şimdi kendini cihanın padişahı sanıyor ya sen burada daha vatandaşına söz geçiremiyorsun” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Demirtaş ve beraberindekiler, vefat eden ilçenin kanaat önderlerinden şeyh Mehmet Nuri Tanrıverdi’nin taziye çadırını ziyaret ederek ailesine başsağlığı diledi.

 

Bu haber toplam 4475 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • CHP'den AK Parti'ye ziyaret17 Nisan 2024 Çarşamba 10:00
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı17 Nisan 2024 Çarşamba 08:43
  • Başkan Kaya, ”Hakkari halkının hizmetkarıyız”12 Nisan 2024 Cuma 15:37
  • YSK: 4 yerde seçim yenilenecek11 Nisan 2024 Perşembe 16:45
  • Hakkari belediyesinde bayramlaşma11 Nisan 2024 Perşembe 15:31
  • 3 bin 389 ölü seçmen tespit ettik07 Nisan 2024 Pazar 17:13
  • Belediye eş başkanlara ziyaretler sürüyor06 Nisan 2024 Cumartesi 22:16
  • Mazbatasını bugün alan muhtara muhtarlık binası şoku06 Nisan 2024 Cumartesi 11:00
  • Hakkari AK Parti'den açıklama!04 Nisan 2024 Perşembe 20:24
  • AK Parti adayı Arvas konuştu04 Nisan 2024 Perşembe 19:10
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim