• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

23 Nisan Kadınlar Günü Etkinliği düzenledi

23 Nisan Kadınlar Günü Etkinliği düzenledi
Hakkari Kamer Vakfı, 23 Nisan ilköğretim Okulunun anasınıfı öğretmenleri ve Hakkari Belediyesi ile birlikte 23 Nisan ilk-orta okulunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği etkinlik büyük ilgi gördü.

 Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından konuşan KAMER Vakfı Hakkari Şube Başkanı Zozan Selimoğlu, kadına yönelik şiddet üzerinde yaptıkları çalışmalar ve yaptıkları faaliyetler ile ilgili sunum yaparak  8 Mart Dünya Kadınlar gününün  anlam ve önemine değindi..

Toplumsal cinsiyet rollerinin kadın ve erkeklere biçtiği roller sonucunda yaşanılan şiddet ve ayrımcılığa değinen Selimoğlu," Onlardan olduğumuz ve yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

23 Nisan İlk-Orta okulu Müdür Yardımcısı Barani İlçin'de kadınların hayatımızın en özel varlıkları olduğunu söyledi. İlçin,"Onlar hayatımızın en özel varlıkları, annemiz, kimi hayatımızı paylaştığımız, kimi arkadaşımız, kimi ise göz bebeği kızımız, kadınlara ithaf edilen o kadar özel günün arasında en önemli gündür Dünya Kadınlar Günü. Haklarından vaz geçmeyen, inancını ve kendine güvenini asla kaybetmeyen güçlü kadının günü 8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kadınlar gününü anlatan video slayt izlendi. Ardından Hakkâri Belediyesi Kültür ve sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Reng-i Hakkari Sanat Topluluğunun Berze Erbane grubu duyumsuz bir müzik dinletisi sundu.

23 Nisan Anasınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan hediyeler, anasınıfı öğrencileri tarafından etkinliğe katılan veli ve öğretmenlere takdim edildi. 23 Nisan Anasınıf tarafından yapılan ikramlardan sonra toplu fotoğraf çekimi yapılarak etkinlik sona erdi. Hakkarihabertv.com
kultur-2-003.jpgkultur-3-002.jpgkultur-4.jpgkultur-1-002.jpg

Bu haber toplam 3038 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim