• BIST 10739.57
  • Altın 2501.729
  • Dolar 32.2223
  • Euro 35.0087
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

3 bin rakımlı sat göllerinde çiftte bayram..

3 bin rakımlı sat göllerinde çiftte bayram..
Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağları’nın doruklarında bulunan ve yıllardır yasaklı bölge olduğu için gidilemeyen Sat Göllerine Ramazan Bayramı'nın üçüncü günü çıkan yaklaşık 200 kişi, 4 gün boyunca burada kamp kurdu.

- (ÖZEL HABER) 3 BİN RAKIMLI SAT GÖLLERİNDE ÇİFTE BAYRAM
- 18 YIL ARADAN SONRA RAMAZAN BAYRAMI’NIN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ GİTTİKLERİ SAT GÖLLERİNDE 4 GÜN BOYUNCA KAMP KURARAK ÖZLEM GİDEREN İKİYAKA KÖYÜ SAKİNLERİ, ÇÖZÜM SÜRECİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYOR
- İPEK MAHALLESİ MUHTARI MURAT BALİN:
- “BURASI BİZİM MARMARİS’İMİZ, BODRUM’UMUZ, ÇEŞME’MİZ”
 

Halay çeken köy sakinleri, 3 bin metre yükseklikteki buzul gölünde yüzerek yılların özlemini giderdi. Yıllardır yasaklı olduğu için çıkamadıkları ve çözüm süreci nedeniyle bu yıl yasak bölge ilan edilmeyen Cilo Dağlarının doruklarındaki göller bölgesine çıkan vatandaşlar, 4 gün kurdukları kampta doyasıya eğlendi. 1995 yılında bölgedeki olaylar nedeniyle boşaltılan İkiyaka köyünün sakinleri, köylerinin yakınlarında bulunan Sat Göllerine çıkarak yıllardır yaşadıkları yerlere duydukları özlemi giderdi. Doğal güzelliği insanı büyüleyen göllerin etrafında çadır kuran köy sakinleri, 4 gün boyunca çeşitli etkinliklerle gönüllerince eğlendi.

“BARIŞ SÜRECİNİN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”
Köy sakinlerinden Cebrail Durmuş, “1995 yılında köyümüzü boşaltıp Yüksekova’ya gittik. Bugün buraya geldik çok şükür. Buralar bizim yaylalarımız, köylerimiz, topraklarımız. Çok mutluyuz burada olduğumuz için. Barış sürecinin bu şekilde devam etmesini diliyoruz. Eğer buralara yol yapılırsa, köyümüzün yolu yapılırsa geri döneriz” dedi.

“BURASI BİZİM MARMARİS’İMİZ, BODRUM’UMUZ, ÇEŞME’MİZ”
Yaylada düzenlenen şenliğe katılan İpek Mahallesi Muhtarı Murat Balin ise, 18 yıl aradan sonra yaylalarını ve göllerini görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Ben de buralarda büyüdüm. Bu sürecin bize en büyük yararı köylerimizi, yaylalarımızı bu şekilde ziyaret etmekti. Ramazan Bayramı’nda çifte bayram yaşadık. Bu en büyük isteğimizdi, özlemimizdi. 4 gün boyunca yakınlarımızla akrabalarımızla buradayız. Nasıl insanlar batı illerine tatil için gidiyorsa, burası da bizim Marmaris’imiz, Antalya’mız, Bodrum’umuz, Çeşme’mizdir. Buradaki tüm güzellikleri insanlara göstermek istiyoruz.

Bütün halkımızın buralara gelip bu güzellikleri görmelerini istiyoruz. Yüksekova’daki mülki amirlerden ve büyüklerimizden buraya yol ve elektrik getirmelerini istiyoruz. Oteller yapılıp burası turizme açılabilir. Yol ve elektrik olursa insanlar buralara yatırım yapabilir. 1990’lı yıllarda buraya Avrupa’dan birçok turist geliyordu. Buraları merak ediyorlardı. O zaman nasıl turistler geliyorsa şimdi de gelmelerini istiyoruz” dedi.

BUZUL GÖLÜNÜ PLAJA ÇEVİRDİLER
4 gün boyunca yaklaşık 3 bin rakımlı Sat Göllerinde kamp kuran köy sakinleri, Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti. Öğle saatlerinde Sat Göllerinde yüzen gençler, 3 bin metre yükseklikteki gölün sahilini plaja çevirdi. Buzul sularıyla oluşan gölette dakikalarca yüzen vatandaşlar, “Yıllardır bu gölde yüzmenin özlemini yaşıyorduk. Sonunda yaptık, çok mutluyuz” diye konuştu. Haber: Erkan Çapraz (İHA)

gever-11111.20130814161001.jpg

gever-222.jpg
 

Bu haber toplam 8039 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim