• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

30 yıl aradan sonra yaylaya çıktılar

30 yıl aradan sonra yaylaya çıktılar
Kuzey Irak’ın sıfır noktasındaki Hakkari’nin Çukurca ilçesinde aileler yıllar sonra çatışmaların yoğunlukta yaşandığı yaylaya gitmenin mutluluğunu yaşadı.

Obüs, havan topları ile silah seslerinin yıllardır hiç susmadığı Çukurca ilçesi, son dönemde huzurlu günler yaşıyor. Yaklaşık 30 yıldır güvenlik gerekçesiyle yasaklanarak askeri bölge ilan edilen ve değişik tarihlerde çıkan çatışmalarda bir binbaşı ile çok sayıda askerin şehit olduğu Işık köyü yakınlarındaki Hakan Tepe bölgesindeki Govana Yaylası’na yıllar sonra giden Derin ve Altay aileleri, piknik yapıp halaylar çekti.

Bir zamanlar silah seslerinin hiç eksik olmadığı yaylanın zirvesine çıkan bazı dar gelirli aileler ise, burada pancar toplayarak satıp aile bütçelerine katkıda bulunacaklarını belirtti. Barut kokusunun yerini çiçek kokusuna bıraktığı Govana Yaylası’nda dolaşmanın sevincini yaşayan vatandaşlar, bugünleri sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

EYLÜL VE ARMANÇ ARTIK BARIŞ İSTİYOR
6 ve 7 yaşlarındaki Eylül ve Armanç kardeşler ise, artık savaş istemediklerini, barışın olmasını istediklerini ifade ederek ilk defa yaylaya çıktıklarını söyledi. Yaklaşık 30 yıllık bir aradan sonra Govana Yaylası’na geldiklerini belirten Hazal Altay, burada pancar topladıklarını söyledi. Altay, “Yaylaya gelip pancar topluyoruz. Yıllar sonra yaylaya çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz ancak bölgede halen temizlenmeyen mayınların korkusunu yaşıyoruz. Bu nedenden dolayı bölgede fazla gezemiyoruz” dedi.

Avzen Derin Ertuş ise, 30 yıl aradan sonra yaylanın zirvesine pancar toplamaya geldiklerini ifade ederek, “Daha önceleri buralar yasaklı idi. Şu anda başlatılan barış sürecinden dolayı buralar çok rahat ve bundan dolayı çok mutluyuz. Barış olsun, kardeşlik olsun. Artık bu coğrafyada, bu yaylalarda bomba sesleri duyulmasın, çiçekler açsın. Bizler eskiden buralara geliyorduk. İnşallah bundan sonra da yaz aylarında gelip buraya yerleşiriz” şeklinde konuştu.
Bu arada Çukurca ilçesinden hareket eden askeri konvoyun Hakkari istikametine doğru yol aldığı görüldü. Necmi Ertuş'un özel haberi

cukurca-yayla-1.jpg

cukurca-yayla-2.jpg
 

 

Bu haber toplam 9007 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim