• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

4 ayrı ülkenin gençleri Hakkari'de

4 ayrı ülkenin gençleri Hakkari'de
Hakkari Üniversitesi’nin “Dansınla Eylemin Bir Parçası Ol” projesi kapsamında 4 ayrı ülkeden Hakkari’ye gelen 26 kişiye kentin kültürü ve turistik alanları tanıtıldı.

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Mısır’ın ortaklığında Hakkari’de gerçekleşen proje ile gençlerin halk oyunları aracılığıyla kültürlerarası öğrenme ve Avrupalılık bilinci edineceği belirtildi. Hakkari Üniversitesi Projeler Birimi’nin Gençlik Programı kapsamında sunmuş olduğu ‘Dansınla Eylemin Bir Parçası Ol’ adlı Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İşbirliği Gençlik Değişimi Projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilerek farklı ülkelerden 26 genç Hakkâri’de bir araya geldi.

guzel-kizlar-6.jpg

Sanat ve kültür teması ile ilgili olarak her ülkenin katılımcıları kendi halk dansını, kıyafetlerini ve müziğini diğer ülkelere tanıtacak ve öğretecekler. Bir hafta boyunca Hakkari’de kalacak öğrencilerin, halk oyunları aracılığı ile kültürlerarası öğrenme fırsatını yakalayarak, Avrupalılık bilincini edinmeleri, geçirecekleri zaman zarfında farklı kültürleri öğrenmeleri, yeni arkadaşlıklar oluşturmaları ve yaygın eğitim faaliyetleri yoluyla kendilerini geliştirmeleri hedeflenmektedir.

guzel-kizlar-1.jpg

Hakkari Üniversitesi tarafından akşam saatlerinde Şenler Otelinde düzenlenen bir programla 4 farklı ülkedeki öğrencilere slayt gösterimi eşliğinde Hakkari’nin doğal güzellikleri, kültürü ve turistik alanları ile Türkiye’deki doğal güzelliklerin değişik dillerden tanıtımı yapıldı. Daha sonrada öğrencileri boncuk ve tesbih hediye edilerek Hakkari’nin meşhur ‘bıttım’ kahvesi ikram edildi. Daha sonrada Hakkari’nin düğün törenleri sahneye birebir yansıtılarak gelin ve damadın eline kına yakıldı.

guzel-kizlar-3.jpg

Yapılan tanıtımın ardından Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Mısır ve Hakkari’deki gençler kol kola girerek halay çektiler. Doyasıya eğlenen öğrenciler, Hakkari’de bulunmanın sevincini yaşadıklarını söylediler. Yöresel kıyafetleriyle öğrencilerin arasına giren bir kız öğrenci ise, Hakkari’ye gelen öğrencilerin ilk önce bölgede terörist var diye gelmek istemediklerini, daha sonrada Hakkari’yi yerinde gördükleri için böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerde kendi dilleriyle Hakkari’yi anlatarak buraya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söylediler. 4 farklı ülkeden gelen öğrencilerin bir hafta boyunca Hakkari’deki değişik etkinliklere katılacağı belirtildi. Haber: Feyzullah Taş- (iha) Serkan Kaya-Hakkarihabertv

guzel-kizlar-5.jpg

guzel-kizlar-4.jpg

batili-kizlar-2.jpg

batili-kizlar-3.jpg

batili-kizlar-4.jpg

batili-kizlar-5.jpg

batili-kizlar-6.jpg

batili-kizlar-7.jpg

batili-kizlar-11.jpg
 

Bu haber toplam 10664 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim