• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 12 °C

4 farklı ülkenin dansları Hakkari'de sergilendi

4 farklı ülkenin dansları Hakkari'de sergilendi
Hakkari Üniversitesi’nin “Dansınla Eylemin Bir Parçası Ol” projesi kapsamında 4 ayrı ülkeden kente gelen 26 kişilik öğrenci grubu kendi ülkelerinin danslarını sergilediler.

Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna ve Mısır’ın ortaklığında Hakkari’de gerçekleşen proje ile gençlerin halk oyunları aracılığıyla kültürlerarası öğrenme ve Avrupalılık bilinci edineceği belirtildi. Hakkari Üniversitesi Projeler Birimi’nin Gençlik Programı kapsamında sunmuş olduğu ‘Dansınla Eylemin Bir Parçası Ol’ adlı Avrupa Birliği Komşu Ülkeleriyle İşbirliği Gençlik Değişimi Projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca kabul edilerek farklı ülkelerden 26 genç Hakkâri’de kendi ülkelerine özgü dansları sergilediler.

video-galeri.20110121160314.gif

Sanat ve kültür teması ile ilgili olarak her ülkenin katılımcıları; kendi halk dansını, kıyafetlerini ve müziğini diğer ülkelere tanıtarak bir hafta boyunca Hakkari’yi gezme fırsatı buldular. Öğrencilerin, halk oyunları aracılığı ile kültürlerarası öğrenme fırsatını yakalayarak, Avrupalılık bilincini edinmeleri, geçirecekleri zaman zarfında farklı kültürleri öğrenmeleri, yeni arkadaşlıklar oluşturmaları ve yaygın eğitim faaliyetleri yoluyla kendilerini geliştirmeleri hedeflendiği belirtildi.

Hakkari Üniversitesi tarafından akşam saatlerinde Kültür Merkezi’nde düzenlenen program skeç oyunu ile başladı. Daha sonra sırasıyla 4 farklı ülkenin öğrencileri kendi ülkelerine has dans ve müzikleri sergilediler. Oyunları ile herkesi kendine hayran bırakan öğrenciler salonda bulunanlardan büyük alkış aldılar. Daha sonra’da Hakkari Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi sahneye çıkarak Türkiye’ye has oyunları sergilediler. Daha sonra Hakkari ile birlikte 5 farklı ülkenin öğrencileri kol kola girerek Hakkari yöresine ait oyunları hep birlikte oynadılar.

  Program sonunda Hakkari’de bulunmanın mutluğunu yaşadıklarını belirten 4 farkı ülkenin öğrencileri, Hakkari’de bir hafta boyunca iyi arkadaşlıklar edindiklerini ve Hakkari’nin kendi kültürlerini, kendilerinin ise Hakkari kültürünü ve oyunlarını öğrenme fırsatı bulduklarını söylediler. Ülkelerine gidince Hakkari’yi en iyi şekilde tanıtacaklarını belirten öğrenciler, buradan ayrılmanın üzüntüsünü şimdiden yaşadıklarını söylediler.

Hakkarili öğrenciler ise, yabancı ülkelerin öğrencileri ile kaynaştıklarını ve birbirlerinin kültürünü ve oyunlarını öğrenme fırsatı buldukları için çok mutlu olduklarını belirttiler. Programa Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Battal Aslan, Özel Kalem Müdürü M. Şirin Cengiz, Protokol Müdiresi Emel Oğuz ve öğrenciler katıldı. Haber: Feyzullah Taş-Serkan Kaya

4-farkli-ulkenin-ogrencileri-hakkaride-1.jpg

4-farkli-ulkenin-ogrencileri-hakkaride-2.jpg

4-farkli-ulkenin-ogrencileri-hakkaride-3.jpg

4-farkli-ulkenin-ogrencileri-hakkaride-4.jpg

4-farkli-ulkenin-ogrencileri-hakkaride-5.jpg

4-farkli-ulkenin-ogrencileri-hakkaride-6.jpg

 

Bu haber toplam 6769 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim