• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 10 °C

4 mevsimli bahara merhaba

4 mevsimli bahara merhaba
Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü, Herkes için Spor il Temsilciliği ile Dağcılık il Temsilciliği tarafından “Depin Mevkinden Helél Vadisine “Bahara Merhaba Doğa Yürüyüşü” düzenlendi.

Yürüyüşe katılanlar sabah saatlerinde valilik binası önünde toplanıp Helel vadisine hareket etti. Akademisyen, öğretmen, sporcu ve birçok doğaseverden oluşan 67 kişilik kafileye burada görevliler tarafından hazırlanan kumanyaların dağıtılmasının ardından Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç tarafından rota hakkında bilgilendirme yapıldı.

foto-geleri-1.20140513171244.jpg

Daha sonra İl merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan Helil Kilisesinin yakınlarında Doğaseverler rehberler Naci Ertunç, Esat Kılınç, Reşit Güldal, Sabri Demir ile Emin Yıldırım rehberliğinde yürüyüşe geçti.  Doğaseverler kar sularını, çığları aştıktık tan sonra il merkezine 17 kilometre mesafede bulunan 2136 rakımda bulunan Beyaz şelaleye ulaşıp fotoğraflar çekildikten sonra şehir merkezine geri döndüler.

Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal, tüm halka yönelik olan bu yürüyüşe katılımın oldukça yoğun olduğunu ve yürüyüşe vatandaşların dışında bir çok kurum ve kuruluş yetkililerinde katıldığı söyledi.

Güldal,” En önemlisi doğa ile her kes için sporun bir bütündür. Bu tür etkinliklerin yapılmasıyla keşfedilmeyen doğa güzelliklerimizin de spor yaparak hem yerel halkımıza hem de tüm dünyaya tanıtmış bulunmaktadır. Bu yıl startı buradan veriyoruz ve yıl boyunca bu ve buna benzer birçok etkinliğimiz olacaktır. Şimdiden yerli ve yabancı tüm halkımızı davet ediyoruz “dedi.

Katılımcılardan öğretmen Miran Altürk ise, Hakkari’de çok şeyin olmadığı söyleniyor ama aksine çok güzel bir doğası var dedi. Altürk,”Buradaki dağlar insanları adeta büyülüyor. Yoğun bir iş temposunda çalışıyoruz. Bu tür etkinlikler stresimizi üzerimizden atmamız açısından çok önemlidir. Bizler için faydalı olan bu tür etkinliklerin daha çok yapılmasını bekliyoruz. Bu etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Katılımcılardan Gazioğlu’da dört mevsimi bir arada yaşamanın mutluluğun yaşadıklarını ifade ederek,” Bugün hobi olarak fotoğrafçılık yapıyorum, burada çok farklı çiçek ve böceğin fotoğraflarının çektim. Adeta dört mevsimi bir arada yaşıyoruz bugün. Etkinliği düzenleyen herkese teşekkür ederim” dedi. Haber: Savaş Taş/Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 5119 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim