• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

4 PKK''linin cenazesi burada bulundu

4 PKK''linin cenazesi burada bulundu
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Cevizli köyü yakınlarında yapılan hava hareketinde öldürülen PKK mensuplarının cenaze arama çalışmalarına BDP milletvekilleri de katıldı.

Bir süre önce Kazan Vadisi istikametinde bulunan Cevizli köyüne düzenlenen hava operasyonunda 25 PKK mensubunun parçalanmış cenazesi bulunmuştu. Bu sabah saatlerinde çatışmaların yoğun yaşandığı Cevizli köyüne giden Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Ağrı Milletvekili Haluk Aksuy, BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan, Mazlum-Der Başkanı Cengiz Şen ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut ile beraberindeki vatandaşların yaptığı arazi araması çalışmasında, Cevizli köyünden 5 kilometre uzaklıktaki Piri mevkiinde biri kadın 4 PKK mensubunun cenazesine daha rastlandı.

Cenazelerin bulunmasıyla birlikte PKK mensuplarının aileleri gözyaşlarına hakim olamadılar. Ağıtlar yakan kadınlar başbakana seslenerek bu kanın biran önce durmasını istediler.

BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan ise, çatışma bölgesinde büyük bir vahşetin yaşandığını belirterek, parçalanmış halde PKK mensubunun cesedini bulduklarını belirterek, cenazeleri ilçeye gönderdiklerini söyledi. Hakkari BDP Milletvekili Adil Kurt ise, kısa bir konuşma yaparak,"Bu gençler bu dağda bu şekilde öldürülmüştür. Herkesin bundan haberdar olması gerekir. Başkada söyleyecek bir söz bulamıyorum" dedi.

 Cenazeler çatışma bölgesinden battaniyelerin içinde sarılı bir şekilde araçlara alınarak Çukurca ilçesindeki sağlık ocağına getirildi. Burada kaba otopsi çalışması yapıldıktan sonra cenazelerin Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi. Yüksekovalı bir ailenin teşhis ettiği PKK'lilerden birinin isminin Cevdet Örtaş olduğu belirtildi. Çukurca ilçesi Cevizli köyü yakınlarında cesetleri bulunan PKK mensubu sayısının ise 29'a yükseldiği bildirildi.

Bu haber toplam 10208 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 19
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim