• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

42 STK'dan 1 mayıs açıklaması

42 STK'dan 1 mayıs açıklaması
Hakkari’de 42 sivil toplum kuruluşunun içerisinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Platformu Hakkari Valisi’nin Meskan Dağın’da kutlanacak 1 Mayıs’a izin vermeyeceğiz ile ilgili açıklamasına tepki gösterdi.

Belediye binası önünde bir araya gelen 42 STK temsilcileri adına basın açıklaması yapan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut ilk önce Hakkari Valiliğinde yapılan il koordinasyon kurulu toplantısında seçilmiş belediye eş başkanlarına yönelik ilin valisi tarafından kabul edilmeyen bir davranışla karşı karşıya bırakıldıklarını söyledi.

HAKKARİ VALİSİ BASIN YOLUYLA ÖZÜR DİLEMELİDİR

Akbulut,”STK temsilcileri olarak Hakkari halkı adına bu halkın yüzde 70 oyunu alan ve seçilmiş belediye başkanlarına yönelik bu tür uygulamaları kabul etmeyeceğimizi ve bu tür uygulamaların sadece belediye başkanları şahsında değil bütün Hakkari halkına bir hakaret olarak ele aldığımızı ve Hakkari valisinin biran önce basın önünde seçilmiş başkanlarımızdan özür dilemesini bekliyoruz. Burada açıkça belirtmek istiyoruz eş başkanlarımız yalnız değildir. Bütün Hakkari halkı birer eş başkandır. Bu anlamda herkes bunu bu şekilde bilmelidir. Biz bu tür uygulamaları kabul etmeyeceğimizi Emek ve Demokrasi Platformu olarak yanlarımızda olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

YASAKLAMALARI TANIMIYORUZ

Akbulut, Valilik tarafından Meskan Dağın’ı için yapılan yasaklamayı tanımadıklarını belirterek, ne olursa olsun Meskan Dağın’da 1 Mayıs’ı kutlayacaklarını belirtti. 

Akbulut,”Yarın 1 Mayıs Dünya Emekçiler Günü bizler 1 Mayıs’ı yaklaşık 15 gündür Meskan Dağında Hakkari halkının barışa karşı bir sahiplenme gerçekleştirmiştir. Bizde 1 Mayıs’ı Meskan Dağın’da kutlamaya yönelik bir açıklamamız oldu. Bugün itibarı ile basında bir açıklama yayınlandı ilin valisi tarafından bir yasaklanmanın olduğuna dair.

Biz burada hiçbir yasaklanmayı tanımadığımızı bu yasaklamayı uygulamayacağımızı ve özelikle bu yasaklanmaya karşı ve eş başkanlarımıza yönelik yapılan hakarete karşı bütün Hakkari halkının1 Mayıs’ı sahiplenmesini ve Meskan Dağında kendilerini beklediğimizi burada sizlerle paylaşma gereği duyuyoruz. Yarın saat 08:30’da bütün Hakkari halkını belediye binası önünde bekliyoruz. Saat 09:00’da araçlar burada kalkış yapacak.

Biz bütün yasaklamalara karşı barışa haykıracağımızı, barış istediğimizi, ilimizde savaş istemediğimizi ve bu sürecin bozulmaması için Hakkari halkının rol almıştır. Özelikle Hakkari valisinin, tugay komutanının, emniyet müdürünün ve bütün mülki amirlerinin bunu iyi kullanmasını gerektiğine istiyoruz.

Biz burada savaşa değil barışa haykıracağız. Bu anlamda bu yasaklama kararında vaaz geçilmesi gerekliliği kanısındayız. Ayrıca tüm Hakkari halkından seçilmiş belediye başkanlarına yönelik yapılan bu hakareti kabul etmemeleri için sahiplenme çağrısında bulunuyoruz. Bu sahiplenme çağrısı yarın Meskan Dağında göstereceğimiz direnişle ve mitingle kendisini göstereceğine inanıyoruz şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

meskan-m.20140430191239.jpg

 

Bu haber toplam 5270 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim