• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

4,5G Hakkari köylerine çare olmadı

4,5G Hakkari köylerine çare olmadı
Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Aşağı Derecik köyünde telefon şebekesi çekmediği için köylüler ilkel yöntemlerle şebeke bulmaya çalışıyor.

Teknolojinin hızla geliştiği Türkiye son günlerde 4,5G’ye geçmenin heyecanını yaşarken Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan  ve burada tarım ve hayvancılıkla uğraşan Aşağı Derecik köyü sakinlerinin halen haberleşmeden yoksun oldukları ortaya çıktı.

Aşağı Derecik ve bağlı birçok köyde telefon şebekesinin olmadığı belirtildi. Zap suyu kenarında onlarca köyün bulunduğunu ve bu köylerde yaşayanların halen internetle tanışmadığını belirten köylüler dünyada çağ atlayan ve hızla gelişen bu görüntülerin Türkiye’ye yakışmadığını belirttiler.

Köylerinin 24 hanelik ve bağlı köylerle birlikte 120 hanelik olup yaklaşık bin nüfusun bulunduğunu anlatan Derecik köyü sakinleri telefon şebekesi çekmediği için her türlü haberleşmeden yoksun olduklarını söylediler.

Zap suyu üzerinde kurulan asma köprü üzerinde geçerek Hakkari-Van karayolu üzerine gelerek şebeke arayan köylüler devlet büyüklerinin bu ilkel yöntemlerden kendilerinin kurtarılmasını ve Zap suyu kenarında bulunan tüm yerleşim yerlerinin telefon şebekesi sorununun çözülmesi için kendilerine yardımcı olması çağırısında bulundular.

Aşağı Derecik Köyü Muhtarı Ahmet Akdoğan, 1991 yılında Yukarı Derecik köyünden göç ederek valilik tarafında Zap suyu kenarındaki Aşağı Derecik köyüne yerleştirildiklerini söyledi.


HABERİN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN


Akdoğan,”Yıllardır  telefon şebekesi için müracaatta bulunduk. Ancak hiçbir çözüm bulunamadı. Bir telefo açmak için 1 kilometre boyunca yol yürüyoruz. Bakın Türkiye 4,5G’ye geçti biz halen şebeke çekme noktasında sıfır konumdayız. Bizde şebeke olarak 2,5 yok, 4,5G nerede kaldı.

Köyde bulunan bir ev telefonu ile iletişimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Köyümüz 5 mahalleden oluşmaktadır. Aşağı Derecik köyü 28 hanedir hiç çekiyor.

 Yani 5 mahalle 120 hanelik ve bin’e yakın nüfusu var şebekeler buralarda çekmiyor. Devlet büyüklerimizden bizi teknolojiden mahrum bırakmamaları ve şebeke sorunumuzu çözmelerini istiyoruz” dedi.

Bazı köylüler ise haberlerde Türkiye 4,5G’ye geçtiğini doyduklarını belirterek, ancak köylerinin ise halen telefon şebekesinden yoksun olduğunu söylediler.

Köylüler,” 25 yıldır bu köyde ikamet ediyoruz. Öğrenciler bize fırça atıyor bu devirde köyde ne telefon ne internet bulunmuyor. Yani haberleşme hiç yok. Tek isteğimiz köyümüze şebekenin getirilmesidir. Bizi bu ilkel yöntemden bizi kurtarın” şeklinde konuştular. Feyzullah Taş (İHA)

derecik-koyu-11.jpg

derecik-koyu.jpg

 

Bu haber toplam 5467 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim