• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

5 ilçede yasak sürüyor

5 ilçede yasak sürüyor
Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in Dargeçit ve Nusaybin ile Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasağı sürüyor. Sur, Dargeçit ve Cizre’de şiddetli çatışmalar yaşanırken, Silopi ve Nusaybin’de sessizlik hakim.

Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in Dargeçit ve Nusaybin ile Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları sürüyor.

SUR

6 mahallesi ve 1 caddesi ile girişindeki Şeyh Sait (Dağkapı) Meydanı’nda ilan edilen yasağın 15’inci gününe girdiği Sur ilçesinde dün gece şiddetli çatışmalar yaşandı.

İlçede, asker ve polisin ortaklaşa düzenlediği operasyonda zaman zaman sıcak temas sağlandığı öğrenildi.

Çatışmalar bugün sabah saatlerinde de sürdü. 

DARGEÇİT

Dargeçit’te ise yasak 6’ncı gününe girdi. 6 gündür operasyonların sürdüğü ilçede bugün sabah saatlerinde çatışmalar şiddetlendi.

Yasak süresince yaşanan çatışmalarda 3 polis ile 3 vatandaş yaralandığı ilçeye hatların zarar görmesi nedeniyle 2 gündür elektrik verilemiyor.

NUSAYBİN

Merkez Abdulkadirpaşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle Mahallelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının 3’üncü gününde devam ettiği Nusaybin’de ise bugün sessizlik hakim. Dün gece yer yer çatışma yaşanan ilçede, bugün yasak bölgenin dışında kalan esnaflar kepenk açmadı.

İlçeden geçen uluslararası İpekyolu’nun ise Habur Sınır Kapısı’nın kapalı olması nedeniyle şoförler tarafından kullanılmadığı görüldü.

CİZRE

Büyük askeri sevkiyatın yapıldığı ve ilan edilen yasağın 3’üncü gününde devam ettiği Cizre’de dün gece saatlerinde operasyona başlandı.

İlçede, hendek ve barikatların yoğunlukta olduğu Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonlarda gece boyunca yaşanan çatışmalar bugün de yer yer sürdü.

İlçenin hakim tepelerine çok sayıda askeri tank da konuşlandırıldı.

SİLOPİ

Yasağın 3’üncü gününde devam ettiği Silopi ilçesinde ise henüz operasyon başlamadı. İlçenin Başak Mahallesi’nde dün gece askerlere ateş açılması üzerine kısa süreli çatışma yaşandı.

Gece yer yer silah seslerinin de yükseldiği ilçede bugün sessizlik hakim.

Bu haber toplam 2421 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim