• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 13 °C

50 kişiye girişimcilik sertifikası verildi

50 kişiye girişimcilik sertifikası verildi
Hakkari'de girişimcilik kursunu başarı ile bitiren 50 kişiye düzenlenen bir törenle sertifikaları verildi.

girisimcilik-m.jpg

Ticaret ve Sanayi Odası (HTSO) da düzenlenen sertifika törenine Hakkari Valisi Muammer Türker, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, Defterdar Mehmet Yazar, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal, HTSO Başkanı Ahmet Şen, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Koparan, Şoför Odası Başkanı Abdi Aslan, Mali Müşavirler Temsilcisi Tahirhan Taş, HTSO Meclis Başkanı Cemal Erip, kurum amirleri ve kursiyerler katıldı.

girisimcilik-1.jpg


Burada bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak, projenin, AB destekli hayat boyu öğrenme programı kapsamında, Hakkari Üniversitesi ve Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklığı ile HİSKAV tarafından yürütüldüğünü belirtti. Özatak, "2010 mayıs ayında başlattığımız "Kariyer Geliştirme ve Girişimcilik Merkezi" isimli projemizle, Hakkari ilinde kendi işini kurmak isteyen, yöneticilik veya kariyer yapmak isteyen üniversite mezunu veya üniversite öğrenimine devam eden 500 kişi içinde 40 kişilik bir grup seçilerek hayat boyu öğrenme felsefesine uygun olarak, niteliklerinin geliştirmesi, bilgi, beceri ve vasıflarının arttırılması ile yerel kalkınmaya ve ülke kalkınmasına sinerji sağlanması amacıyla bu proje hazırlanmış ve hayata geçirilmiştir.

girisimcilik-2.jpg

 

Bu eğitimler, Ankara ve İstanbul'dan getirilen uzman danışmanlar, üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğretim görevlileri ile milli eğitimde konu uzmanları tarafından verilmiştir. Ayrıca KOSGEB ve ticaret odamızın da desteği ile 10 kişi daha ilave edilerek toplam 50 kişiye de uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmiştir. Girişimcilik eğitimini alan genç girişimci adayı arkadaşlarımız hazırlayacakları iş planlarını KOSGEB'e sunacak ve kabul edilmesi halinde hibe desteği alabileceklerdir" şeklinde konuştu.

girisimcilik-3.jpg


HTSO Başkanı Ahmet Şen ise, kursun önemine değinerek başarı ile bitirenleri kutladı. Bu kursu bitirenlerin rahatlıkla kuracakları kendi işleri için 27 bin TL kredi alabileceklerini belirten Şen, "Girişimcilik kursunu bitirenler artık kendi ayakları üzerinde durabileceklerdir. Bu tür kursların devamını diliyoruz. Sayın valim şunu söylemek isterim ki Hakkari iki ülkeye komşudur. Ancak sınır kapılarında sadece domates ve karpuz geliyor. Bunun kapsamı daha da geliştirilmelidir. Buna bir çare bulunması gerekir" dedi.

girisimcilik-4.jpg

"SINIR KAPILARI SEÇİM YATIRIMI DEĞİL"
Hakkari Valisi Muammer Türker, açılma kararları çıkan Şemdinli ilçesi Derecek sınır kapası ile Çukurca ilçesi Üzümlü köylerindeki sınır kapısının açılmasının seçim yatırımı olmadığını söyledi. Türker, "Sınır kapıları ile ilgili Hakkari'de uzun zamandır arzu edilen Irak bölgesine açılması istenilen sınır kapılarının kararları Şemdinli ve Çukurca için çıkmıştır. Bunun altyapı çalışmaları biraz zaman alabilir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti tarafından bu işin kararı verilmiştir. Siyasi irade ortaya konulmuştur.

 

girisimcilik-5.jpg
Bir küçük sitemimi ifade etmek isterim. Bu haberler çıktığı zaman bazı insanlarımız bu haberlerin altına siyasi iktidarın bunu seçim yatırımı olarak yaptığı diye değerlendiriyor. Allah aşkına Türkiye'de seçimin olmadığı yıl mı var ve siyasi iktidarlar bütün dünyada, bütün demokratik ülkelerde bir sonraki seçimde oylarını artırmak için uğraşırlar. Siyasi iktidarlar bunun için vardır. Biz, bize dönük yüzene bakacağız.

 

girisimcilik-6.jpg

Bize ne fayda sağlayacak. Ben bundan nasıl istifade edebilirim. Ona bakacağız. Siyasi iktidarın A partisi değil de B partisi olması daha mı farklı olacaktı. Ben işin bu kısmını bir yana bırakıyorum. Ben bütün siyasi mülahazalardan bağımsız olarak Hakkari ve Türkiye için bu sınır kapılarının faydalı olacaklarını düşündüğüm için bir çaba sarf etmişim. Bölgenin bizim dışımızdaki milletvekilleri, STK üyeleri kapıların açılması için çaba gösterene bütün siyasi görüşlerimin dışında Hakkari'nin kalkınması için pastanın büyütülmesi amacıyla hizmet ettiklerini biliyorum. Özelikle bugün burada eğitim alan arkadaşlarımın açılacak olan bu sınır kapılarından oluşacak potansiyelini ticaretini nasıl bölgeye daha fazla çekeriz derdine düşmemiz gerekir.

 

girisimcilik-7.jpg

 

 Çünkü bu yeni bir alandır. İnşallah önümüzdeki günlerde Esendere sınır kapısının temelini de atacağız. Yeni fiziki şartlara kavuşturacağım. Üç sınır kapısı Hakkari'de sizlerin hizmetin sunulacaktır. Bu çok çok önemli bir fırsattır. Irak eskiden çok uzaktı ama şimdi kapı komşumuzdur. Hakkari merkezde aracına binen bir Hakkarili bir saatte Irak'ta olacaktır. Habur sınır kapısına gitmesine gerek kalmayacaktır. Oradaki akrabalarını ziyaret etmek, ticaretini yapmak her türlü ihtiyacını burada giderecektir" dedi. Konuşmaların ardından Vali Türker ve beraberindekiler daha sonra girişimcilik belgesini başarı ile bitirenlere sertifikalarını verdiler.

girisimcilik-8.jpg

 

girisimcilik-9.jpg

girisimcilik-10.jpg

girisimcilik-11.jpg

girisimcilik-12.jpg

Bu haber toplam 5174 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim