• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 19 °C

6 Aylık Bebek Ek Gıda

6 Aylık Bebek Ek Gıda
Dünyaya gelen bir bebeğin en önemli besin maddesi anne sütüdür. Annenin sütü olduğu sürece bebeğin başka besine ihtiyacı olmayacaktır.

6 Aylık Bebek Ek Gıda

Dünyaya gelen bir bebeğin en önemli besin maddesi anne sütüdür. Annenin sütü olduğu sürece bebeğin başka besine ihtiyacı olmayacaktır. Bebeklerinizin ilk 6 ayı, anne sütü ya da özel mamalarla beslenerek geçmiş olabilir. 6 aylık olan bebeklerin artık diğer besinleri uygun şekilde yemesinin zamanı gelmiştir. 6 aylık bebek ek gıda seçenekleri, bebeğinizin gelişen ihtiyaçlarına uygun olarak dengeli ve sağlıklı bir şekilde seçilmelidir.

6 Aylık Bebek Ek Gıda Olarak Neler Yiyebilir?

6 aylık bebek ek gıda aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Bebeğin kolay sindireceği ve püre haline getirilmiş ek gıdaları artık bebek tüketebilir. Sebzeler bebeğinizin beslenme düzeninde önemli bir yer tutar. İlk olarak havuç, patates, kabak gibi sebzeleri tercih edebilirsiniz. Bunları kaynatarak yumuşatın, ardından blender veya mutfak robotu ile püre haline getirin. İhtiyaca göre su veya anne sütü ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Tatlı ve sağlıklı meyveler bebeğinizin damak tadını geliştirmek için harika bir seçenektir. Muz, armut, elma gibi yumuşak ve sindirimi kolay meyveleri ezerek püre haline getirebilirsiniz. İsterseniz blender kullanarak, isterseniz de çatalla iyice ezerek hazırlayabilirsiniz.

Yoğurt, bebeğiniz için önemli bir kalsiyum kaynağıdır. İlk başlarda doğal ve katkısız yoğurt tercih ederek bebeğinizin damak tadını geliştirebilirsiniz. Yoğurdu ince bir kıvama getirerek veya meyve püresi ile karıştırarak sunabilirsiniz.

Buğday, arpa, pirinç gibi tahıllar bebeğiniz için önemli bir enerji kaynağıdır. Bunları haşlayarak veya pişirerek bebeğinizin tüketimine sunabilirsiniz. Başlangıçta tahılları ince kıvamlı bir çorba şeklinde sunmak daha uygun olabilir.

6 Aylık Bebek Ek Gıda Olarak Et ve Balık

Bebeğinizin demir ihtiyacını karşılamak için haftada birkaç kez et püresi verebilirsiniz. Bunun için tavuk veya dana etini iyice pişirip blender ile püre haline getirebilirsiniz. Ek olarak, et suyu veya su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan balık, bebeğinizin beyin gelişimi için önemlidir. Ancak, balığı bebeğinize vermeden önce tamamen pişirdiğinizden emin olun ve küçük kemikleri olup olmadığını kontrol edin. Balığı haşlayarak veya buğulayarak bebeğinize sunabilirsiniz. 6 aylık bebek ek gıda ürünlerini incelemek ve satın almak için https://www.ogstore.com.tr/organik-6-ay-ek-gida sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu haber toplam 380 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim