• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 11 °C

6. Geleneksel Berçelan şenlikleri

6. Geleneksel Berçelan şenlikleri
Hakkari Valiliği tarafından 3 bin 600 rakımda düzenlenen “6 Geleneksel Berçelan Şenlikleri” halaylarla son buldu.

 

 

 

Hakkari'de Valilik tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen şenlik kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 600 rakımda bulunan Berçelan Yaylasında yapıldı. Dün sabah saatlerinden itibaren şenliğin düzenlendiği Berçelan yaylasına giden vatandaşlar, yaylada kurulan çadırların önünde Kürtçe şarkılar eşliğinde bol bol halay çekti. Şenliği katılan Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Belenli , Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Buran ise, halay çeken vatandaşları izledi.

bercelan-1.20110703182655.jpg

Vali Muammer Türker'in şenlik alanına gelmesi ile başlayan etkinlikte Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibinin yaptığı folklor gösterisi ile başladı. Yöresel sanatçıların seslendirdiği Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken vatandaşlar doyasıya eğlendi. Şenliğe katılanlara Valilik tarafından kavurma, pilav, salata ve ayran ikram edildi.
 
 İNSANLAR ARTIK SİLAH SESLERİNİ DEĞİL, KUŞ SESİNİ BU YAYLADA DUYMAK İSTİYOR
 Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Türker, Hakkari'nin sürekli olumsuzluklarla ve güvenlik endişeleri ile anıldığını belirterek, yayla kültürünün Hakkari'de, Türkiye'nin bir çok yerinden daha fazla anlam taşıdığını belirtti.

 

Türker,”.İnsanların geçmişten bugüne kadar yayla kültürünü hayat tarzı olarak yaşadılar. İnsanlar eskiden beri mevsim müsait olduğu tarihlerde yaylalara çıkıp orada yaşıyorlar. Biz de Hakkari Valiliği olarak Berçelan Yaylası şenliklerinin bu yıl altıncısını düzenledik. Burası 3 bin 600 metre rakımlı bir yer. Havası, doğası çok farklı. İnsan buraya geldiği zaman dünyanın güzelliklerini aslında temaşa ediyor ve ondan istifade ediyor, ruhu tazeleniyor. Hakkari, maalesef bir takım olumsuzluklarla, güvenlik endişeleriyle anılıyor. Fakat burası hayatın ta kendisi. Biz istiyoruz ki bu güvenlik konuları hep geri planlara itilsin. İnsanlar burada silah sesinden ziyade kuşların sesini, kuzuların melemesini duysun, yaylacıların, onların çocuklarının o güzel haykırışlarını, konuşmalarını dinlesinler.

 

Buna imkan tanımak için biz insanlara böyle bir imkan sunuyoruz.Önceki yıllardan başlayarak daha önce güvenlik gerekçesi ile yasaklanmış yaylaların bir kısmını adım adım insanların kullanımına açmıştık.Bu sene itibariyle askeri güvenlik bölgesi olmayan yaylaların tamamını serbest bıraktık. Böylece insanlar yaylalardan hem ekonomik, hem de turistik olarak istifade edecekler. İnsanların medya aracılığı ile televizyonlarda farklı bir Hakkari görüyor. Hakkari'yi görenlerin, Hakkari'de hayatın aktığını da görecektir. Burada da esnaf ticaretini yapıyor, insanlar yaylaya çıkıyor, öğrenciler okullarına gidiyor. Hayat burada da her taraftaki gibi akıyor. Gelsinler buradaki atmosferi, bozulmamış insan dokusunu, bozulmamış tabiatı görsünler ondan sonra kararlarını kendileri versinler" şeklinde konuştu. Vali Türker ve beraberindekiler daha sonra şenliğe gelen vatandaşlarla sohbet edip, yayla manzarasında hatıra fotoğrafı çekti

 brc1.jpg

brc2.jpg 

 

brc3.jpg

brc4.jpg

brc5.jpg

Bu haber toplam 8922 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim