• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

6 yılda 24 ameliyat oldu ama yürüyemedi

6 yılda 24 ameliyat oldu ama yürüyemedi
Adana'da 6 yıl önce meydana gelen kazada, ailesiyle yol kenarında motosiklet üzerinde beklerken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan Mustafa Kirtay (7), yıllar içinde 24 kez ameliyat oldu ama yürütülemedi.

Çocuğa çarpan sürücüye ise 13 bin 500 lira para cezası verildi.
8 Yıl önce evlenen Aynur Kirtay (24) ile amcasının oğlu Murat Kirtay'ın (28) bir yıl sonra ismini Mustafa koydukları bir çocukları dünyaya geldi. Kirtay çifti, 1 yaşındaki Mustafa'yı alarak akrabalarına gitmek üzere motosikletle yola çıktı.

Aile, Kıyıboyu Caddesi'ne geldikleri sırada yol kenarında su almak için durdu. Baba Kirtay, tam motosikletten inmek üzereyken arkadan kayarak gelen Ömer O.'nun kullandığı otomobil motosiklete çarptı.

Çarpmanın etkisiyle aile fertlerinin her biri bir tarafa savruldu. Olay yerine gelen ambulansla aile hastaneye kaldırılırken sürücü tutuklandı. Anne ve baba birkaç gün hastanede tedavi gördükten sonra taburcu oldu ancak durum ağır olan 1 yaşındaki Kirtay 8 ay hastanede kaldı.

Küçük Mustafa'nın kaza sonrası beyni su topladığı için tam 24 kez ameliyat geçirdi. Hastaneden taburcu olan çocuk, daha sonra tekrar tekrar sürekli hastaneye yatırılarak tedavi altına alındı.

Beyni su topladığı için şant takılan Mutafa Kirtay'a 6 yılda 20'nci kez şant takıldı. Bu arada aileye çarpan sürücünün yargılanmasına da 7. Asliye Ceza Hukuk Mahkemesi'nde başlandı.

Mahkeme yaklaşık 5 yıl sürdükten sonra sürücüye 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bu ceza da yaraladığı 3 kişi için 13 bin 500 lira para cezasına çevrildi. Anne Kirtay, oğlunun yürümesi için mücadele ederken eşiyle de anlaşamadığı için boşandı.

Kirtay oğlunun okul çağına geldiğini ancak kaydını sildirmek zorunda kaldığını belirterek, "24 kez ameliyat oldu. Geçen hafta hastaneden çıktık yine beynini açtılar. 20'nci kez şantı taktılar. Enfeksiyon kaptığı için, bozulduğu için 20'nci kez şant çıkartılıp takıldı. En son ameliyatta midesi de hasar gördü.

Şimdi katı şeyler yiyemiyor sadece sıvı şeyler yiyor. Şant olmazsa yaşayamaz. Beyne su basınç yapıyor bu nedenle şant takılıyor. Eğer verilmezse o su beyne basınç yapar ve beyin biter bu da ölümüne neden olur.

Şant takılması da Mustafa'nın yaşayacağı anlamına gelmiyor. Mustafa her an her saniye ölüm tehlikesiyle yaşıyor. 'Ankara'ya, yurt dışına götürme durumunuz varsa götürün oralara da bakın' dediler. Ama bizim de maddi durumumuz yeterli değil" dedi.

 

Kirtay, "Benim çocuğumun hayatını bitirdiler. Ama onlar çok rahat ceza bile almadılar. Vicdanları rahat mı bilmiyorum. Bir geçmiş olsun bile demeden rahat rahat aynı pislik işlerine devam ediyorlar.

İnsan yiyor, içiyor ama her an her akşam içim yanıyor. Çocuğuna bakıyorsun ve bu sene benim çocuğumun yaşıtları okula başladı. 7 yaşında ben çocuğumun gidip kaydını sildirmek zorunda kaldım. Canı yanıyor insanın. Benim oğlum ben engelli okuluna gitmek istemiyorum normal okula gitmek istiyorum diyor" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Mustafa ise okula gitmek istediğini, arkadaşlarını görünce çok üzüldüğünü, bisiklet sürmek istediğini belirterek, "Bana niye çarptınız" diye kendisine çarpanlara isyan etti.

Bu haber toplam 2869 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim