• BIST 10213.46
  • Altın 2466.614
  • Dolar 32.1947
  • Euro 35.0609
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

65 bin öğrenci karne aldı

65  bin öğrenci karne aldı
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ''Hakkarili çocukları kitaplarla buluşturalım'' adlı proje kapsamında bağışlanan kitaplar düzenlenen törenle okul müdürlerine dağıtıldı.

Törene katılan Hakkari Valisi Muammer Türker, kitap dağıtımının ardından Gazi İlköğretim Okulu'ndaki öğrencilere karne dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlanan kitaplar yarıyıl tatiline giren öğrencilere dağıtılan karnelerle aynı güne denk getirilerek okul müdürlerine teslim edildi. Bununla ilgili Gazi İlköğretim Okulu'ndan düzenlenen kitap ve karne dağıtım töreninde bir konuşma yapan Hakkari Valisi Muammer Türker, eğitim ile ilgili bir takım projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Burada itiraf etmemiz gerekirse vatandaş katkısını, işadamlarımız dan ve hayırsever vatandaşlardan çok fazla alamıyoruz.

 

 Bunun tabi sebepleri de var mutlaka. Fakirlik, bir taraftan öğrenci sayısının çokluğu, eğitim imkanlarının kıtlığı gibi sebeplerimiz mutlaka var. Ama neticede bu çocukları biz geleceğe hazırlamak zorundayız. Hem devletin imkanlarını, hem de hayırsever vatandaş ve sivil toplumun imkanlarını bu yolda seferber etmek durumundayız. Bazı projelerimizi zaman zaman sizlerle paylaştık, biliyorsunuz. Eğitime gerçekten çok önem vermemiz lazım.

 

 Nüfusun bu kadar genç olduğu bir yerde eğitim faaliyeti daha da bir önem kazanıyor. Bugün dağıtımını yapacağımız kitaplarda bizim proje koordinasyon merkezi ile milli eğitim müdürlüğümüzün müştereken gerçekleştirdi bir çabanın neticesidir. İzmir'deki Kimse Yok Mu Derneği, bu talebimize olumlu cevap vererek piyasa değeri 100 bin TL tutarında bugün ki müfredata göre basılmış kullanılmayan yeni kitaplar gönderdiler. Bu derneğin daha önce bu bölgeye başka faaliyetleri de oldu.

 

Daha önce bazı fakir vatandaşlarımıza ev yaptılar, eğitimle ilgili bazı projeleri yaptılar. Bizim bu tür taleplerimizi memleketin en batısındaki insanlar en doğusundaki insanlara iletmekte tereddüt göstermiyorlar. Kendilerine gıyaplarında ama sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bunlar aslında sembolük değeri olan şeyler bir boyutuyla.

 

Yani ülkenin doğusunda yaşayan insanlarla batısında yaşayan insanların aslında birlikteliğini, kardeşliğini perçinleyen işler bir boyutuyla. Buradaki çocuklarımız elbette bu kitaplardan istifade edecek ama arka planında da böyle bir kardeşlik var. buda bizi mutlu ediyor. Ben bize kitap desteğinde bulunan dernek yöneticilerine ve projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu vesileyle de yarıyıl tatiline giriliyor. Yeni bir eğitim öğretim dönemine girilecek. Onunda bütün öğrencilerimize, ailelerine ve eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum'' şeklinde konuştu.

 

Hakkari İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Seyitoğlu ise, Hakkari Valiliği AB ve Proje Koordinasyon Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü ''Hakkarili çocukları kitaplarla buluşturalım'' adlı proje kapsamında ilköğretim 1. sınıftan 7. sınıfa kadar olan eğitim kuşağındaki öğrencilere temel dersler, İngilizce, fen, matematik, konu anlatımlı soru dünyası, öğrenci seti, boyama kitabı, tatil kitabı, yaz kitabı, okumaya ilk adım, okuma-yazma etkinlikleri türünde olmak üzere toplam 25 bin 555 kitap bağışlayarak kendilerine gönderdiğini söyledi.

 

İl genelinde 23 okula dağıtılacak olan kitapların hepsinin yeni baskı olup hiç kullanılmadığını belirten Seyitoğlu, toplam değerinin 100 bin TL olduğunu belirtti. Hakkari Valisi Muammer Türker'in katkılarıyla düzenlenen ''Bu yarışma bende varım'' adlı proje kapsamında ise bin 700 öğrencinin il genelindeki bütün dershanelere kayıtlarının yapıldığını ifade eden Seyitoğlu, bu projenin tutarının da 1 milyon 700 bin TL olduğunu ifade etti.

 

 Yine Vali Muammer Türker'in destekleriyle ilde okuma merkezi açıldığını hatırlatan Seyitoğlu, ''Bu okuma merkezinde 2 bin 700 öğrenci kayıtlıdır. Günde ortalama olarak 350 öğrencinin bu okema merkezinden yararlanıyor. Projelerimiz yine devam etmektedir. Bu kapsamda 10 okula kütüphane kazandırma, ana sınıflarına malzeme yardımı, semt sahaları ve diğer çalışmalar devam etmektedir. 

 

Bunların da ihaleleri bitmiş malzeme alımı safhasındadır. Geçen sene sayın valimizin bu projeler kapsamında yaptıkları desteklerinden dolayı büyük başarılar elde edilmiştir. İnşallah bu senede büyük başarılar elde edeceğiz. Bir eğitim camiası neferi olaraktan saylın valimizin bu yüksek çalışma hızına ayak uydurmakta zorlandığımı da açık bir dille ifade etmek istiyorum. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta sayın valim olmak üzere bize kitap desteğinde bulunan Kimse Yok Mu Derneği İzmir Şubesi'ne ve emeği geçenlere teşekkür ederim'' dedi. 

 

Yapılan konuşmaların ardından Vali Muammer Türker, kendilerine gönderilen kitapları sırasıyla okul müdürlerine dağıttı. Kitap dağıtım töreninin ardından Gazi İlköğretim Okulu'na geçen Vali Muammer Türker, beraberinde bulunan Vali Yardımcısı Edip Çakıcı,İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Balcı ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kemal Seyitoğlu ile birlikte sınıfları dolaşarak yarıyıl tatiline girecek olan öğrencilere karnelerini dağıttı. Vali Türker karnelerini dağıttığı öğrencilere başarılarının devamını dileyerek daha çok çalışmalarını istedi. 

 

Bu arada, Hakkari il genelinde 358 okulda yaklaşık 65 bin öğrencinin karne alarak yarıyıl tatiline girdiği bildirildi.

 

 

Bu haber toplam 3728 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim