• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

7 ineğini kaybeden vatandaş perişan oldu

7 ineğini kaybeden vatandaş perişan oldu
Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde çıkan yangında 7 inek telef olurken, 3 bin bağ ot ise kül oldu. Tek geçim kaynağını bir gecede kaybeden Ekrem Ölmez, telef olan ineklerinin başında hüngür hüngür ağladı.

Yüksekova’ya 5 kilometre uzaklıkta bulunan Altınoluk köyünde yaşayan 55 yaşındaki Ekrem Ölmez’e ait ahırda, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı.

İtfaiye ekipleri ahırı çevreleyen yangını uzun süren uğraşlar sonucu söndürürken, ahırda bulunan 7 büyükbaş hayvanı ise kurtaramadı. Yangın sonrası kullanılamaz hale gelen ahırın bitişiğinde bulunan 3 bin bağ ot ise kül oldu.

“Çok mağduruz”
Telef olan 7 ineğin tek geçim kaynağı olduğunu belirten Ekrem Ölmez yetkililerden yardım istedi. Ölmez, “20 yıldır hayvancılıkla uğraşıyorum. 10 nüfusa bakıyorum.

Tek geçim kaynağım bu hayvanlardı. Herhangi bir gelirim yok. Dün akşam saat 22.00 sıralarında yangın çıktı. Neyden kaynaklı olduğunu bilmiyoruz. Komşularımızın haber vermesi üzerine yangını söndürmeye çalıştık. Ekiplere haber verdik ama müdahale edene kadar 7 hayvanımız telef oldu. Çok mağduruz” dedi.

O anları anlatırken gözyaşlarına hâkim olamayan Ölmez, “Hayvanlarımla birlikte 3 bin bağ otum da yandı. Çok mağdurum. Tek geçim kaynağım bu hayvanlardı.

Devlet büyüklerimizden, kaymakamımızdan, valimizden ve hayırseverlerden yardım istiyoruz. 10 nüfus bu ineklerle geçimini sağlıyordu. İneklerim ve otumla birlikte her şeyim gitti. Hiçbir şeyim yok. Çocuklarım şu an perişan. Tek geçim kaynağımı bir gecede kaybettim” ifadelerini kullandı.

“Geçim kaynağımız olan ineklerimiz telef oldu”
Dün gece uykuda oldukları sırada ahırda yangın çıktığını belirten ev sakini Miran Ölmez ise “Çok mağdur durumdayız. Burada tek geçim kaynağımız hayvancılık ve çiftçilik üzerinedir. Bir gecede bizim 7 ineğimiz telef oldu, 3 bin bağ otumuz kül oldu. Çok mağduruz. Fazlasıyla üzgünüz. 10 nüfuslu bir aileyiz ve çalışanımız yok” şeklinde konuştu. İHA

yanginda-7-inegini-kaybeden-vatandas-hungur-hungur-agladi.jpgyanginda-7-inegini-kaybeden-vatandas-hungur-hungur-agladi-2.jpg

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim