• BIST 10276.88
  • Altın 2389.553
  • Dolar 32.3413
  • Euro 34.8304
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

8 Mart Kutlamaları sona erdi

8 Mart Kutlamaları sona erdi
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekilleri Leyla Zana, Aysel Tuğluk ve Pervin Buldan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle Hakkari’de düzenlenen mitingde kadınlara seslendi.

Mezran Mahallesi toprak sahada gerçekleştirilen miting öncesi polis geniş güvenlik önlemi aldı. Mitinge katılanlar önce elektronik cihaz taramasından geçti ardından da üst baş araması yapıldı. Kadınlar başlarına yeşil sarı kırmızı renkler bağlayarak miting alanına sloganlar eşliğinde geldiler.

8-mart-1.20120301161707.jpg

 Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından kadınlara seslenen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Kürt sorununda çözümün Öcalan olduğunu belirterek hükümete ve politikalarına karşı direnmek ve isyan etmenin meşru olduğunu ifade etti. Tuğluk, “ Söz sahibi olmamızda bugün siyasette yaşamın her alanında var olmamızda Sayın Abdullah Öcalan’ın rolü büyüktür. Kadının önünün açan, kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmez diyen ve benim en büyük hayalim kadının özgürlüğüdür diyen Sayın Öcalan’ı buradan Colemerg’ten selamlamayı bir borç biliyorum. Kürtlerle savaşacağız diyor”

 ROBOSKİDE İŞİ KATLİAMA KADAR GÖTÜRDÜNÜZ

Tuğluk,”Bütün kazanımlarımız bütün değerlerimiz tavsiye edilmeye çalışılıyor. Ne yapacaklar bu halkı teslim alacaklar. Başbakan biat etmemizi istiyor. Ya da sizi zindanlara atarız, öldürürüz Roboski de olduğu gibi gerekirse katlederiz diyorlar. Roboski de bu devlet anlayışı dolayısıyla halkımızın üzerine bombalara yağdırıldı. Mesaj verildi. Yani bu işi katliama kadar götürürüz dediler. Bütün bu zulüm uygulamalarına bu faşizan uygulamalara karşı bilinmelidir ki yapacağımız tek şey var direnmektir. Kürt halkı örgütlü bir halktır. Kürt halkı özgürlüğüne sevdalı bir halktır. Mücadele ve davamız büyük bir davadır.

 ÖDEDİĞİMİZ BEDELLER ONURUMUZDUR

Tuğluk,” Her şey onurumuz ve özgürlüğümüz içindir. Ödediğimiz tüm bedeller, çektiğimiz tüm acılar onurumuz, kimliğimiz ve varlığımız içindir. Bu halende böyledir. Bunun için özgürlüğümüzü kazanıncaya kadar özyönetim hakkımızı, kendi kendimizi yönetme hakkımızı kazanıncaya kadar bu mücadele sürecektir. Sayın başbakan bunu böyle bilsin. Bu halkın kendi kendini yönetme hakkını kimliğini tanıyacaksınız. Bunu yapmazsanız burudan söylüyoruz. Size ve bu politikalarınıza karşı direnmek ve isyan etmek meşrudur hakkımızdır. Bunu yapacağız. Sayın Öcalan’a diyorlar sen neden bu halkın özgürlük davasını sürdürüyorsun. Sen neden bu halkın hukukunu özgürlüğünü savunuyorsun. Bundan vazgeç diyorlar.

8-mart-2.20120301161736.jpg

 Tam bir tehdit şantaj politikası uygulanıyor. Öcalan özgür olmalıdır bunu Kürt halkı ve kadınları olarak talep ediyoruz. Bunun mücadelesin direnerek, bunun bedelini ödeyerek gerçekleştirinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bazıları Öcalansız çözümü tartışıyor. Öcalansız bir çözüm gerçekleştireceklerini zannediyorlar. Kürt sorununda eğer bir çözümden bahsediyorsanız tek muhatap Sayın Öcalan’dır. Başka muhataplar aramaya, yaratmaya gerek yok. Bu halk bu sorunda muhatabını da, iradesini de açığa çıkarmıştır. Size düşen bu iradeye saygılı olmaktır” dedi. DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk’un konuşmasından sonra mitin alanındakilere hitap eden BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan,  Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşmadıkça ne Kürt Halkı nede Türkiye özgürleşmeyeceğini belirtti. Buldan, “ Biz kadınlar diyoruz ki Sayın Öcalan özgürlüğüne kavuşmadığı sürece ne Kürt toplumu ne Kürt kadınları nede Türkiye özgürleşemeyecektir. Türkiye demokratik bir yapıya kavuşamayacaktır”

8-mart-3.20120301161749.jpg

 ÖCALAN ÜZERİNDEKİ TECRİD KALDIRILMALIDIR

Tuğluk;” Bunun için Sayın Öcalan üzerindeki tecridin biran önce son bulması ve Sayın Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının biran önce sağlanması gerekmektedir. Bu coğrafyanın barışa ve demokrasiye ihtiyacı vardır. Bu ülkeye bir barış gelmelidir. Bu ülkenin toplumsal barışa ihtiyacı vardır. Bunun içinde müzakere, diyalog sürecinin ve barış koşullarının biran önce yaratılması gerekmektedir. Bugün Kürt halkına dayatılan tavsiyenin, yok saymanın, operasyonların, bu coğrafyaya ve bu ülkeye hiçbir faydası yoktur. Bugün buradan bir kez daha diyoruz ki biz buradayız, varız. Kadınlar olarak haykırıyoruz ve diyoruz ki Kürt halkı statüye kavuşturulmalıdır. Kürt halkının üzerindeki bütün baskılar bitmelidir. Kürt halkı ne siyasi operasyonlarla nede askeri operasyonlarla bitirilecek bir halk değildir. Buradan bir kez daha haykırarak ‘An Azadi An Azadi diyoruz’ şeklinde konuştu. Buldan dan sonra konuşan BDP Diyarbakır milletvekili Leyla Zana kadınlara Kürtçe hitap ederek günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı. Pervin Buldan, Leyla Zana ve Aysel Tuğluk, yerel kıyafetleri ile sahnede kol kola girerek halay çektiler.

8-mart-4.20120301161802.jpg

Layla Zana’nın sahnede indiği sırada kendisine gösterilen yoğun ilgeden dolayı yer yer zor anlar yaşadı. Görevliler Zanan’ı güçlükle vatandaşın arasında alarak araca kadar eşlik ettiler. Mitin olaysız bir şekilde sona erdi.

 

 

Bu haber toplam 4424 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Yaralı yaban keçisi tedavi altına alındı02 Mayıs 2024 Perşembe 14:01
  • Hakkari Berçelan'da su borusu patladı02 Mayıs 2024 Perşembe 13:48
  • Hakkari zabıtasında hijyen denetimi02 Mayıs 2024 Perşembe 09:35
  • Marunis köyü sakinleri Rûdaw'a konuştu02 Mayıs 2024 Perşembe 09:04
  • Hakkari İl Genel Meclisi üyeleri köy ziyaretlerinde02 Mayıs 2024 Perşembe 08:53
  • Van 1 Mayıs “Emek bizim söz bizim” *01 Mayıs 2024 Çarşamba 15:38
  • Hakkari ilçelerinde elektrik kesintisi olacak01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:46
  • Herkes "tavuk ve horoz almaya koştu"01 Mayıs 2024 Çarşamba 13:22
  • 29 yıldır boş olan köylere geri dönüş hazırlığı01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:15
  • Zabıta ekibinden okul önünde plastik kasis01 Mayıs 2024 Çarşamba 10:12
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim